Foto: Annika Falkuggla, Arne Hyckenberg, Lars Westin, Unsplash

Lions vårkonsert

Nyhet Publicerad

Torsdag 17 maj kl 19.30, Uppenbarelsekyrkan

As you are och Shall I compare är idag körklassiker för körer runt om i världen. Torsdag 17 maj får vi höra dem i Saltsjöbaden med kompositören Nils Lindberg själv bakom pianot. Dessutom gästas konserten av sångerskan Margareta Bengtson, som vi tidigare kunnat höra i acapellagruppen The Real Group. Allt detta tillsammans med Saltsjöbadens kyrkokör under ledning av Katja Själander.
–Det har länge varit min dröm att få göra en konsert tillsammans med kompositören och jazzpianisten Nils Lindberg. Nils Lindberg har samarbetat med flera jazzlegender i Sverige, bland annat mycket med Alice Babs. Jag minns själv ett samarbete med Nils Lindberg under tidigt 90-tal när jag gick min utbildning. Dessa konserter var magiska och Nils finstämda melodier kommer för alltid finnas i mitt hjärta, berättar Katja Själander.
–Det är en stor förmån för Saltsjöbadens kyrkokör att få samarbeta med honom och den fantastiska sångerskan Margareta Bengtson i en och samma konsert. Kvällen kommer att bjuda på jazz, folktoner och lite nationalromantik och naturligtvis en hel del Dalarna eftersom det är där som Nils Lindberg alltid har bott och komponerat.
Under kvällen blir det också utdelning av Lions Club Saltsjöbadens Alice Babs talangstipendium och Lions samhällspremie.

vårkonsert

Torsdag 17 maj kl 19.30, Uppenbarelsekyrkan
Margareta Bengtson, solist, Nils Lindberg, piano, Jan Adefelt, bas, Saltsjöbadens kyrkokör, Katja Själander, dirigent. Utdelning av Lions Club Saltsjöbadens stipendier. Entré 150 kr, under 18 år 50 kr.