Foto: Arne Hyckenberg/Andréas Lindström

Glädjen över livet

Nyhet Publicerad Ändrad

Sommarens härliga livskraft är något fantastiskt. Allt det skapande är ett Guds verk och ett handlande med oss. Låt oss därför bli bärare av det goda livet! Läs kyrkoherde Lars Viper sommarhälsning.

Det kan inte vara vackrare än vad det är nu. Allt är ljuvligt grönt. Fåglarna är budbärare om liv. Sommartiden får oss att minnas det som är gott. 

Jesus sade… ’Följ med mig bort…  så att… ni kan vila er lite.’ 
Vi behöver ibland ta steg bort från både oss själva och varandra och ge oss själva vila och ro! Vi behöver alla få tid till att återhämta oss på olika sätt. Sommaren är en tid, då vi alldeles särskilt kan ge oss själva tid till rekreation; samtidigt som vi njuter i stora drag av allt de sköna runt omkring oss.

Den här sommaren finns det också många jag skulle vilja ta med mig bort och erbjuda vila. Det finns barn, som far illa av krigets helvete i Ukraina. Det finns ensamma människor, som upplever en svår tyst ensamhet under sommaren här i vår närhet. 

Samtidigt kan vi inte prestera oss ur all nöd. Vi måste bara få vara. Vi behöver inte själva bära allt. Vi får vara burna. I Bibeln berättas, att en gång skall livets goda segra, så att en sargad skapelse blir hel och sörjande tröstade och ensamma omfamnade. 

Till dess får du och jag bära bud om det goda livet, denna härliga sommar, som ett svar på kärleken som flödar från Gud. Denna värld är inte är öde och tom, utan här finns hopp och mening. Goda händer räcks till dem som behöver stöd och hjälp över allt i vår värld. Det är hoppet om liv i hopplöshetens mörker. Och vi får till alla dem vi möter och som kommer i vår väg ge lite av den goda kraft som sommaren också andas ut. 
Det är stort nog. Gör en människa glad. Se varandra. Stig Dagerman har skrivit: Varför inte ge en liten skänk som att le från en bänk.

Glädjen och fröjden över livet måste finnas, annars går vi under. Sommarens härliga livskraft är inte minst något fantastiskt. Allt det skapande är ett Guds verk och ett handlande med oss. Låt oss därför bli bärare av det goda livet!

En god sommar önskar jag dig!
Lars Viper, kyrkoherde

VÄLKOMMEN I SOMMAR!

Mässa på söndag

Under sommaren är du välkommen att fira mässa på söndagar i Uppenbarelsekyrkan.

Sommarkonsert: La Strada – Pocket Edition

Melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. La Strada – Pocket Edition: Peter Nylander, Lisa Långbacka och Svante Henryson, 28 augusti kl. 16.00, Uppenbarelsekyrkan, fri entré