flagga röd och gul svenska kyrkan
Foto: IKON

Öppen kyrka!

Information om öppen kyrka, gudstjänster, morgonmässa/morgonbön

Öppen kyrka

Östhammars kyrka: Klockorna kommer att ringa när kyrkan är öppen och du kan tända ett ljus, sitta en stund i kyrkan. Öppet tis, ons och tors kl 11-14.

Välkommen även du som är isolerad hemma att tända ett ljus och be med oss, även om vi finns på olika plats är du inte ensam utan med oss i bön.

Morgonmässa/morgonbön
I Öregrunds kyrka är det morgonbön/morgonmässa på onsdagar kl 9.00-09.30, växlande med Östhammars kyrka som på torsdagar har morgonmässa respektive morgonbön  kl 08.30-9.00.

Gudstjänst
Vi samlas nu i höst för gudstjänst inomhus i mindre grupper i kyrkorna enligt myndigheternas råd, max 50 personer och med trygga avstånd.

Vi fortsätter att uppmana till att sprida ut dig i kyrkorummet med avstånd till varandra och att du tänker på handhygienen.

OBS! Kom bara om du är fri från symptom - annars stanna hemma och ring vår expedition om du vill ha någon att prata med, tel 0173-428 00 så kan en präst ringa upp dig. På natten kontaktar du Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.