Milano

Svenska kyrkan i Milano

Alla vägar bär till Rom, men på färden dit finns det en avtagsväg till Milano.
Svenska kyrkan är närvarande även här i Lombardiet, Longobardernas gamla rike.
Det finns en frivillig verksamhet, som höst och vår ordnar svenska gudstjänster varannan månad, samt luciafiranden och julmarknader. Ingen egen gudstjänstlokal står till buds, men genom Anglikanska kyrkans gästfrihet får vi använda All Saints’ Church, som ligger i Milanos centrum på Via Solferino 17.

Gudstjänster med kh Olof Olsson:

Våren 2021

Efter förhoppningsvis avkopplande jul - och nyårshelger har vardagen åter tagit vid, tyvärr igen med stor spridning av COVID - 19. I flera regioner införs nu strängare restriktioner, bl a i Lombardiet. Därför har vi ännu en gång tillsammans med Olof beslutat att ställa in nästa gudstjänst samt kyrkostämma, som var planerad till den 9 februari. Eftersom vi verkligen vill träffas och hålla Kyrkostämman fysiskt i verkligheten hoppas vi istället kunna ses tisdag 30 mars. Mer information om detta kommer längre fram.

Gudstjänsterna i All Saints' Church efterföljs av enkel förtäring. OBS! Förtäringen tillfälligt inställd pga COVID-19.

Kyrkans frivilliga avgift är 30 €uro per år och hushåll. Med den stödjer du kyrkans verksamhet. Du kan betala vid gudstjänsterna, på konsulatet eller till kyrkans bankkonto: Chiesa Svedese Milano, UniCredit Banca, IBAN: IT26M0200801618000100515845.

Vid förfrågan om dop, konfirmation, kyrklig välsignelse eller begravning kontakta Karin Lindblad tfn +39 039-2304161

Kontaktperson:
Karin Lindblad tfn +39 039-2304161, e-mail: karinlindblad2014@gmail.com

Svenska kyrkan i Milano
c/o Consolato di Svezia
Via Agnello 6/1
20121 MILANO, Italia
Tel  +39 02 86915266
Öppet: mån-fre 10.00-12.00
Telefontid: mån-fre 9.00-13.00

Svenska kyrkan i milano behöver dig!

För att Svenska kyrkan i Milano ska kunna fortsätta sin verksamhet behövs frivilliga insatser. Vill du ställa upp? Du är viktig! Du behövs!

Kyrkokommittén i Milano 2019

Susanna Häggel, ordförande