Foto: Rödeby församling

Välkommen Björn!

Nyhet Publicerad

1 december börjar vår nya kantor Björn Alexandersson sin tjänst

Hej!
Jag heter Björn och är den nya kyrkomusikern här i Rödeby församling.
Er nya musiker är en glad och framåt person som gärna tar tid för att möta och lära känna nya människor!

Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv och redan som 3-åring bestämde jag mig för att det var musiker jag skulle bli, men då var det trumpet jag hade i siktet. I den åldern började jag också vara med i kyrkans körer och barnverksamhet och det är något som sedan följt mig genom livet.

När det skulle bli dags för gymnasium gick den första egna flytten ner till Malmö för att börja studera vid Malmö Latins spetsmusiklinje på trumpet, och det var under mitt första år där som jag fick min första orgellektion. Intresset för orgeln tog fart och redan ett halvår senare var det mina toner som spelades från läktarorgeln under söndagsmässan i Ramdala kyrka. Sedan dess har jag varit runt mycket och vikarierat i olika kyrkor.
Men när det började närma sig slutet på gymnasiet fick jag veta att det fanns en plats till mig på kyrkomusikerlinjen på Oskarshamns folkhögskola, och strax efter flytt och skolstart fick jag även ett deltidsjobb som musiker i Nybro församling. Under min sista termin på folkhögskolan började jag jobba i Döderhults församling där jag blev kvar på heltid fram tills nu.

Nu undrar du kanske vad som hände med trumpeten? Jo, trumpeten går fortfarande varm. Den spelas på både i orkestrar runt om i södra Sverige men även i jobbet. När tror du blir första gången du får se den?

Det bästa med musiken är att man inte måste spela ett instrument för att kunna ta del av den. Vi kommer tillsammans att kunna mötas i vår gudstjänst och genom musiken utrycka vår tro. Som vi sjunger i psalm 721 vers 5: Glädje- det är att du själv oss förenar, låter oss växa med uppgiften här. Då kan vi mogna som levande grenar, rika på druvor och frukter och bär.

Jag ser fram emot att börja jobba hos er i Rödeby församling och att få lära känna er alla!

Hälsningar Björn Alexandersson
Er nya kantor i Rödeby församling