Kyrkans hus

Kyrkans hus, Pajala
Kyrkans hus är beläget väster om kyrkan på Laestadiusvägen 38 i Pajala.
Interiören är ljus och luftig. Byggnaden färdigställdes våren 1993.
I samlingssalen hänger tre konstverk av konstnären Jaako Tolvanen. Här ses tavlan "Rakt mot ljuset" från 1989. Till vänster om tavlan står en träskulptur av Lars Levi Laestadius som överlämnades den 8 juli 2007. Skulpturen är täljd av Åke Sundqvist (1906-1982) från Malmberget.
Två ytterligare konstverk av J. Tolvanen i samlingssalen.
I musiksalen hänger tavlan "Fader Vår" som skapades 1986 av Ingeborg Öhrn, Sune Öhrn, Hellin Krutrök, Gustava Isaksson, Tyra Westerberg, Vilma Pohjanen, Karin Suikki och Frida Tornberg under ledning av J. Tolvanen.