Kropp, Själ och Ande

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Under våren finns det flera möjligheter till vila och påfyllnad för kropp och själ.
Du kan vara med i Pilgrimsgruppen,  prova Lectio Divina och kvällsmeditation.

Kvällsmeditation

Lär dig använda meditation och mindfulness som ett redskap att erfara stillhet, närvaro och ett mer avslappnat förhållningssätt till tankar, känslor och livsomständigheter.

”Kom till mig, ni som är tyngda av bördor; jag ska skänka er vila”.

Så säger Jesus i Matteusevangeliet. Han förnekar inte att bördorna finns men visar vägen till vilan.

Människor som mediterar gör ständigt erfarenheter om hur välgörande en stunds aktiv stillhet och närvaro kan vara både psykiskt och fysiskt.

Meditationen delas upp i två pass, första delen är ”guidad” meditation och den andra delen tyst meditation. Du väljer själv om du vill sitta på vanlig stol eller meditationspall/kudde. För dig som inte tidigare har meditera ges en introduktion och möjlighet till att prova olika sittställningar en halvtimme innan.

För mer information och anmälan kontakta:
Eva Henriksson, diakon och utbildad mindfulnessinstruktör

mobil 070-784 34 10 eller skicka ett mejl här

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Pilgrimsgruppen Oxelösund

En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar. Vi träffas en gång i månaden. Gruppen är öppen och du är alltid välkommen att dela gemenskap med oss. Vi kanske inte vandrar fysiskt varje gång men då vandrar vi inåt. Vi har ett tema vi följer varje gång.

Är du nyfiken och vill veta mer?
Var god kontakta Marie som är ansvarig för Pilgrimsgruppen.
marie.nilsson@svenskakyrkan.se

Bild: Eva Lund

Bibelstudier: Lectio divina

Det finns många sätt att läsa bibeln på. En metod som vuxit fram i den kristna kyrkans klostertradition kallas lectio divina, vilket ungefär betyder "gudomlig läsning". Metoden hjälper oss att lyssna till det Gud vill säga till var och en av oss genom en bibeltext. Varje träff är fristående och leds av kyrkoherde Mattias Bähr. Inga särskilda förkunskaper krävs eller föranmälan.
Välkommen till församlingshemmet.

Vill du veta mer? var god kontakta Mattias
mattias.bahr@svenskakyrkan.se

Tikva

Tikva är en träningsform och avslappningsmetod som du utför efter din egen kropps förmåga. Den ger redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet varvat med ord som stärker självkänslan och människovärdet.

Under våren 2020 är det tyvärr inte möjligt att prova Tikva.

Kontakt: Gunilla Östberg 070-784 34 05 eller skicka ett mail här: gunilla.ostberg@svenskakyrkan.se