Oxelösunds församling Besöksadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Postadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Telefon:+46(155)293400 E-post till Oxelösunds församling

Kropp, Själ och Ande

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Under hösten finns det flera möjligheter till vila och påfyllnad för kropp och själ.
Du kan vara med i Pilgrimsgruppen, Taizégruppen, prova Lectio Divina, Mindfulness och Tikva.

Tikva
Tikva är en träningsform och avslappningsmetod som du utför efter din egen kropps förmåga. Den ger redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet varvat med ord som stärker självkänslan och människovärdet. Platsantalet är begränsat så anmälan gör via varje tillfälle.

Tid: Måndagar 18:30-19:00 med start den 23/9-19.
Plats: Församlingshemmet
Kostnad: 0kr
Kontakt: Gunilla Östberg 070-784 34 05 eller skicka ett mail.

Datum och anmälan Tikva

Anmälan inför varje tillfälle:

23/9      Inställt

30/9      Inställt pga sjukdom

7/10      Anmäl dig här

14/10     Anmäl dig här

21/10     Anmäl dig här

28/10     Ingen Tikva

4/11     Anmäl dig här

11/11     Anmäl dig här

18/11     Anmäl dig här

25/11     Anmäl dig här

2/12     Anmäl dig här

9/12     Anmäl dig här

Kurs i mindfulness eller medveten närvaro

Syftet med denna kurs är att du ska få verktyg och förhållningssätt för att hantera stress, öka din medkänsla med dig själv och andra.
Forskning visar att mindfulnessträning bland annat:

·         minskar stress

·         stärker immunförsvaret

·         ger ett ökat lugn

·         ökad förmåga till självmedkänsla

Vi träffas 8 måndagskvällar i Oxelösunds församlingshem. En förutsättning för att gå kursen är att du är beredd att öva på egen hand varje dag mellan kurstillfällena.

Du får låna en CD-skiva under kursens gång (eller om du har en Iphone kan du ladda ner en app).

Träningen består av en blandning av enkla meditationsövningar och vardagsövningar. Kursen är i hög grad upplevelsebaserad och vi delar erfarenheter med varandra.

Obs! en fast grupp med begränsat antal deltagare.

För mer information och anmälan kontakta:
Eva Henriksson, diakon och utbildad mindfulnessinstruktör i Oxelösunds församling

mobil 070-784 34 10 eller skicka ett mejl här

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Pilgrimsgruppen Oxelösund

En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar. Vi träffas en gång i månaden. Gruppen är öppen och du är alltid välkommen att dela gemenskap med oss. Vi kanske inte vandrar fysiskt varje gång men då vandrar vi inåt. Vi har ett tema vi följer varje gång.

Är du nyfiken och vill veta mer?
Var god kontakta Marie som är ansvarig för Pilgrimsgruppen.
marie.nilsson@svenskakyrkan.se

Bild: Eva Lund

Bibelstudier: Lectio divina

Det finns många sätt att läsa bibeln på. En metod som vuxit fram i den kristna kyrkans klostertradition kallas lectio divina, vilket ungefär betyder "gudomlig läsning". Metoden hjälper oss att lyssna till det Gud vill säga till var och en av oss genom en bibeltext. Varje träff är fristående och leds av kyrkoherde Mattias Bähr. Inga särskilda förkunskaper krävs eller föranmälan.
Välkommen till församlingshemmet.

Höstens träffar onsdagar kl 17-18:
    14/8  Lukas 14:15-24 Liknelsen om festen

4/9  Markus 11:1-11 Intåget i Jerusalem
 23/10  Matteus 17:1-9 Jesus på härlighetens berg
 20/11  Johannes 6:1-15 Jesus och matundret

Vill du veta mer? var god kontakta Mattias
mattias.bahr@svenskakyrkan.se