Kropp, Själ och Ande

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Under hösten finns det möjlighet till vila och påfyllnad för kropp och själ.
Prova på Tikva och/eller mindfullnesmeditation, vid ett eller flera tillfällen som det passar dig.

Platsantalet är begränsat så du behöver anmäla dig inför varje tillfälle, anmäl dig lägre ner på sidan. (OBS! Anmälan öppnar tisdagen innan)

Tikva
Tikva är en träningsform och avslappningsmetod. Den ger redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet. Var och en deltar efter kroppens förmåga. Under passet talas ord som bygger upp och uppmuntrar vår självkänsla och vårt människovärde. Passet tar 30 minuter.

Tid: Måndagar 18.30-19.30 (för datum och anmälan scrolla längre ner på sidan)
Plats: Himlen, Församlingshemmets undervåning (ingång på baksidan).
Kostnad: 0kr
Kontakt: Gunilla Östberg 070-784 34 05 eller skicka ett mail.

Mindfullnessmeditation
Vi provar olika övningar såsom kroppsscanning, guidad sittande meditation och rörelsemeditation. Mindfulness eller medveten närvaro är en naturlig mänsklig förmåga som alla har. Den kan utvecklas genom att avsiktligt uppmärksamma och observera saker och ting som de är i stunden, utan att döma eller värdera.
Med regelbunden övning kan mindfulness bli ett verktyg för återhämtning och öka vår förmåga att hantera stress.

Tid: Måndagar 18.30-19.30 (för datum och anmälan scrolla längre ner på sidan)
Plats: Himlen, Församlingshemmets undervåning (ingång på baksidan).
Kostnad: 0 kr
Kontakt: Eva Henriksson 070-784 34 10 eller skicka ett mail.

Datum och anmälan Tikva och Mindfullnessmeditation

TIKVA
8/10 Anmäl dig här
15/10 Anmäl dig här
22/10 Anmäl dig här

MINDFULLNESSMEDITATION
29/10 Anmäl dig här
5/11 Anmäl dig här
12/11 Anmäl dig här

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Pilgrimsgruppen Oxelösund

En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar. Vi träffas en gång i månaden. Gruppen är öppen och du är alltid välkommen att dela gemenskap med oss. Vi kanske inte vandrar fysiskt varje gång men då vandrar vi inåt. Vi har ett tema vi följer varje gång.

Är du nyfiken och vill veta mer?
Var god kontakta Marie som är ansvarig för Pilgrimsgruppen.
marie.nilsson@svenskakyrkan.se

Bild: Eva Lund

Bibelstudier: Lectio divina

Det finns många sätt att läsa bibeln på. En metod som vuxit fram i den kristna kyrkans klostertradition kallas lectio divina, vilket ungefär betyder "gudomlig läsning". Metoden hjälper oss att lyssna till det Gud vill säga till var och en av oss genom en bibeltext. Varje träff är fristående och leds av kyrkoherde Mattias Bähr. Inga särskilda förkunskaper krävs eller föranmälan.

Höstens träffar sker följande onsdagar:
10 okt, 7 nov, 5 dec mellan kl 18-18:45

Vill du veta mer? var god kontakta Mattias
mattias.bahr@svenskakyrkan.se