Oxelösunds församling Besöksadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Postadress: Kyrkogatan 12, 61330 OXELÖSUND Telefon:+46(155)293400 E-post till Oxelösunds församling

Kropp, Själ och Ande

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Under våren finns det flera möjligheter till vila och påfyllnad för kropp och själ.
Du kan vara med i Pilgrimsgruppen, Taizégruppen, prova Lectio Divina, Mindfulness och Tikva.

Tikva
Tikva är en träningsform och avslappningsmetod som du utför efter din egen kropps förmåga. Den ger redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet varvat med ord som stärker självkänslan och människovärdet. Platsantalet är begränsat så anmälan gör via varje tillfälle.

Tid: Måndagar (för datum, tid och anmälan scrolla längre ner på sidan)
Plats: Himlen, Församlingshemmets undervåning (ingång på baksidan).
Kostnad: 0kr
Kontakt: Gunilla Östberg 070-784 34 05 eller skicka ett mail.

Datum och anmälan Tikva

Obs! Anmälan behövs inför varje tillfälle, öppnas tisdagen innan.

Måndagar kl 18:30-19:00
8/4 Anmäl dig här
15/4 Anmäl dig här
29/4 Anmäl dig här
6/5 Anmäl dig här
13/5 Anmäl dig här
20/5 Anmäl dig här

Bild: P Henriksson

Kurs i Mindfulness

För att motverka negativa stressymptom och öka livskvalitén erbjuds under våren 2019 en åttaveckors mindfulnesskurs i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Vi träffas en gång i veckan under två timmar och tränar med hjälp av enkla meditations- och stretchövningar varvat med teorigenomgångar. Vi använder oss av CD-programmet ”Här och Nu” av Ola Schenström. Kursen är i hög grad upplevelsebaserad och mellan träffarna så förutsätts att deltagarna själva övar ca 30 minuter om dagen.

För mer information och anmälan kontakta:
Eva Henriksson, diakon och utbildad mindfulnessinstruktör i Oxelösunds församling

mobil 070-784 34 10 eller skicka ett mejl här

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Pilgrimsgruppen Oxelösund

En pilgrim har både ett inre och ett yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. Det yttre målet är den fysiska plats där vandringen slutar. Vi träffas en gång i månaden. Gruppen är öppen och du är alltid välkommen att dela gemenskap med oss. Vi kanske inte vandrar fysiskt varje gång men då vandrar vi inåt. Vi har ett tema vi följer varje gång.

Är du nyfiken och vill veta mer?
Var god kontakta Marie som är ansvarig för Pilgrimsgruppen.
marie.nilsson@svenskakyrkan.se

Bild: Eva Lund

Bibelstudier: Lectio divina

Det finns många sätt att läsa bibeln på. En metod som vuxit fram i den kristna kyrkans klostertradition kallas lectio divina, vilket ungefär betyder "gudomlig läsning". Metoden hjälper oss att lyssna till det Gud vill säga till var och en av oss genom en bibeltext. Varje träff är fristående och leds av kyrkoherde Mattias Bähr. Inga särskilda förkunskaper krävs eller föranmälan.
Välkommen till församlingshemmet.

Vårens träffar onsdagar kl 17-18:
13/2  Matteusevangeliet 20:1-16 Liknelsen om vingården
13/3 Markusevangeliet 14:3-9 Kvinnan med balsamflaskan
17/4 Johannesevangeliet 13:1-17 Påskmåltiden
15/5 Lukasevangeliet 11:1-13 Herrens bön

Vill du veta mer? var god kontakta Mattias
mattias.bahr@svenskakyrkan.se