Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.
Foto: Nadine Minner /Ikon

Vad en orgelklubb kan bidra till

Orgelklubben är en plattform för musikalisk utbildning och gemenskap. Det bidrar till barn och ungas utveckling och är ett roligt sätt att komma in i orgelns värld.

Musikutbildning

Orgelklubben ger barn möjlighet att lära sig om musik och instrument och förbereder dem för eventuell instrumentalundervisning i orgel och piano. Genom att delta i en orgelklubb får de grundläggande kunskaper i orgel- och klaverspel samt musikteori. Eftersom orgelklubben vänder sig till alla, även de som ännu inte upptäckt att de tycker om att sjunga, breddar den också rekryteringen.

Inspiration

Med aktiviteter som att bygga orglar, träffa organister, gå på orgelsafari, se på inspirerande orgelfilmer och provspela övriga klaverinstrument skapar orgelklubbarna en inspirerande miljö. Den väcker intresse för orgelns fascinerande klanger, flertusenåriga historia och dess spännande mekaniska system.

Samhörighet

Orgelklubben som mötesplats erbjuder en möjlighet för barn och unga att träffas och tillsammans utforska orgelns kultur. Det är en plats där de kan spela för varandra, bygga och njuta av gemenskapen.

Förberedelse för framtiden

Genom att gå med i en orgelklubb förbereder barn och unga sig för instrumentalundervisning och körsång. De kan få en plats på väntelistan, och i framtiden en plats i orgelundervisningens eller musikskolans ordinarie verksamhet.