Två kvinnor står vid ett skrivbord. En av dem pekar på något på datorskärmen.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Vi söker församlingsekonom

Välkommen med din ansökan!

Letar du efter en spännande tjänst där du får växa i ansvar kring ekonomifrågor?

Örby-Skene församlings ekonom ska gå i pension vid årsskiftet och vi söker en ny person för tjänsten som församlingsekonom. Är du nyfiken och intresserad av tjänsten, så erbjuder vi hjälp att komma igång samt fortbildning. Utöver arbetet att upprätta budget, göra bokslut, ta fram underlag till beslut, viss personaladministration och ansvara för löpande ekonomihantering, finns även möjlighet att arbeta med kommunikation och HR-frågor. 

Vi söker dig som är intresserad och positiv, har lätt för att samarbeta och gillar att arbeta både med människor och med siffror. Vi tänker att du har kunskaper om och viss erfarenhet av ekonomi och administration. Meriterande är om du har kunskap om Svenska kyrkan, dess struktur och arbete. 

Hos oss får du möjlighet till fortbildning, arbeta med fina kollegor i en stabil verksamhet och chansen att bidra i ett meningsfullt arbete.

Örby-Skene församling utgör tillsammans med Kinna församling centralorten i Marks kommun. I församlingen bor ca 10 000 personer, varav knappt 60% är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen har tre kyrkor, två församlingshem, fyra kyrkogårdar och en prästgård. Församlingen har 25 anställda. Det är en levande och aktiv församling med stort engagemang. Du kommer att ha ditt arbetsrum i expeditions­lokalerna i Örby församlingshem, men arbeta med hela församlingens ekonomi.

Det är önskvärt att du har körkort och tillgång till bil. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan. 

Tjänsten är 100%, men tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

För mer information om tjänsten:
Fredrik Gyllensvärd, kyrkoherde, 0320-182 81
Martin Svensson, kyrkorådets ordförande, 0733–64 23 57

Ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 23 mars 2023 till adress:

E-post: orbyskeneforsamling@svenskakyrkan.se

Post: Örby-Skene församling, Skenevägen 5, 511 31 Örby