Två kvinnor står vid ett skrivbord. En av dem pekar på något på datorskärmen.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Vi söker församlingsekonom 100%

Välkommen med din ansökan!

Örby-Skene församling utgör tillsammans med Kinna församling centralorten i Marks kommun. I församlingen bor ca 10 000 personer, varav knappt 60% är medlemmar i Svenska kyrkan.

Församlingen har tre kyrkor, två församlingshem, fyra kyrkogårdar och en prästgård. Församlingen har 25 anställda. Det är en levande och aktiv församling med stort engagemang. Du kommer att ha ditt arbetsrum i expeditions­lokalerna i Örby församlingshem, men arbeta med hela församlingens ekonomi.

Tjänsten innebär att du arbetar med löpande ekonomiadministration och bokföring samt upprättar budget och bokslut. Handhavande av personal- och viss löneadminis­tration ingår, samt upphandling av vissa varor och tjänster. Tillsammans med gravadministratören arbetar du även med administration av gravskötslar. Du hjälper också till med att undersöka och ta fram underlag inför beslut i församlingens ledningsfunktioner, samt är adjungerad vid flertalet sammanträden med kyrkorådet, dess arbetsutskott samt kyrkofullmäktige.

Tjänsten är i huvudsak administrativ, men innebär också många sociala kontakter med både besökare och personal. Du bör ha stor förmåga till självständighet, men också ha viljan att arbeta tillsammans i ett arbetslag.

För tjänsten behövs utbildning i ekonomi eller liknande erfarenhet. Meriterande är om du arbetat med liknande uppgifter, samt har kunskap om Svenska kyrkan, dess struktur och arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är önskvärt att du har körkort och tillgång till bil. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan.

Tjänsten är på 100%, men dess omfattning kan diskuteras.

För mer information om tjänsten:
Fredrik Gyllensvärd, kyrkoherde, 0320-182 81;  Martin Svensson, kyrkorådets ordförande, 073-364 23 57

Intervjuer till tjänsten kommer att hållas tisdag och onsdag under vecka 4.

Ansökan med personligt brev, meritförteckning och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 15 januari 2023 till adress:

E-post: orbyskeneforsamling@svenskakyrkan.se

Post: Örby-Skene församling, Skenevägen 5, 511 31 Örby