Pilgrimsled med Frälsarkransen

På Vallsberget och med start på Lindbäcksstadion finns en 4,5 km lång pilgrimsled med tio stationer och med Frälsarkransen som tema. Leden är uppsatt av Piteå kristna råd och vill uppmana till eftertanke och återhämtning.

Att vara pilgrim är att söka både uppbrott och eftertanke på dina egna villkor och i din egen takt.

Leden är uppmärkt med ringar och precis som livet självt finns här både arbetsamma uppförsbackar och behagliga nedförslut.

Vår önskan är att denna vandring ska bli både en inre och en yttre resa. Vi hoppas också att den friska luften, den vackra naturen och texterna utefter leden, som är hämtade ur Frälsarkransen, ska bidra till eftertänksamhet och återhämtning.

Under vandringen finns möjlighet att vila ut vid en högt belägen eldplats.

Frälsarkransen är skapad av Martin Lönnebo. Böckerna ges ut av Verbum Förlag AB. Pilgrimsleden med Frälsarkransen är uppsatt med tillstånd av Verbum Förlag. Frälsarkransen™  är ett användarvänligt radband för den moderna människan. Det består av 18 pärlor där varje pärla har sin egen betydelse. Med hjälp av pärlorna kan du få vägledning till meditation och hitta fokus på det som är viktigt i ditt liv.

Radbandet Frälsarkransen finns att köpa bland annat genom Verbum förlag. I mån av tillgång finns den även till försäljning på Piteå turistbyrå. Texterna utefter leden finns både på svenska och engelska. Du behöver inte ha en egen Frälsarkrans för att vandra leden.