Personuppgiftsbehandling

Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Personuppgiftsbehandlingen regleras av EU:s dataskyddsförordning, även kallad GDPR. Du har enligt dataskyddsförordningen t ex rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter samt information om hur vi behandlar dem.

Dataskyddsombud

Munkedals församling har utsett ett dataskyddsombud.

Om du har frågor eller klagomål och vill komma i kontakt med dataskyddsombudet eller lämna in en begäran om att utöva dina rättigheter kan du göra det genom att kontakta Erika Malmberg tel: 0725-49 64 34 e-post
dataskyddsombud@intechrity.se

Personuppgiftsbehandling kamerabevakning

Munkedals församling kamerabevakar med stöd av församlingens berättigade intresse att förhindra skadegörelse, stölder och annan brottslighet. Läs mer om hur vi hanterar bevakningen.

Personuppgiftsbehandling dina rättigheter

Du som registrerad har enligt dataskyddsförordningen en del rättigheter. Nedan beskrivs dessa rättigheter samt hur  Munkedals församling arbetar för att uppfylla dessa rättigheter.

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Personuppgiftsbehandling vid konfirmation

Vi behöver behandla ungdoms och vårdnadshavares personuppgifter för att ungdomen ska kunna konfirmera sig. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Närbild på någon som swishar från sin mobiltelefon.

Personuppgiftsbehandling swish

Vi är anslutna till Swish för att kunna hantera och underlätta vissa betalningar. Om du betalar med Swish hos oss går betalningen genom Swish och din bank innan pengarna sätts in på vårt konto.

En man och en kvinna håller i ett papper med ett hjärta, ett kors och texten Vigselbevis.

Personuppgiftsbehandling vid bröllop

Vi behöver personuppgifterna för att planera vigselceremonin, vilket inkluderar exempelvis bokning av lokal, präst och anteckningar som förs under vigselsamtalet. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Någon häller vatten i en dopfunt.

Personuppgiftsbehandling dop

För att du ska kunna döpas hos Munkedals församling behöver vi behandla dina personuppgifter. Här kan du läsa om hur vi behandlar dem.

Några ungdomar sitter i en ring i gräset.

Personuppgiftsbehandling barngrupper

Vi behöver behandla dina och ditt barns personuppgifter för att barnet ska kunna gå i vår barngrupp. Här kan du läsa om hur vi behandlar dem.

Personuppgiftsbehandling sociala medier

Så här behandlar vi dina personuppgifter när du kommunicerar med oss på sociala medier.

Personuppgiftsbehandling e-post

Så här behandlar vi dina personuppgifter om du skickar e-post till oss.