Cantus Ekumenika

En kör för de som ville sjunga musikhistorisk och teologisk musik oavsett trossamfund.

Torsdagar , kl.18:30 i Malå

I kalendern nedanför finns alltid aktuell information om i vilken lokal körövningen ska vara.

Vi kommer att rotera mellan tre kykor och det är pingtförsamlingens café 52an , Myssionskyrka och Svenska Kyrkan.

Vi ska ha 3 övningskväller per månad  och den fjärde bli det en social aktivitet med hela kören.

Vill du sjunga om bibliska  ord och resa genom musikhistoriens teologiska tider tillsammans med andra?
Tycker du att det är spännande att forma ,måla  och fördjupa din tro
genom att sjunga i en kör?
Vill du upptäcka nått nytt i dig själv?

Oavsett vilket trossamfund du tillhör,
du är välkommen!

”Cantus” betyder vokalmusik , sång, melodi och ”ekumenisk” som rör den bebodda jorden, världsvid, allomfattande etc.

”Cantus ekumenika”  kan man tolka som ”i sång enat i tron på Kristus”.

Körens uppgift ska vara att hålla Guds ord levande i våran församling och bära detta vidare i nutidnes ande genom musiken.
Att stötta församlingen under kyrkans högtider och att öppna dörrar för nya och gammla tanker för tro, hopp, kärlek och för gemenskap.
Var en del av det hela!