Församlingsexpeditionen

På församlingsexpeditionen på Kyrkogatan 7 C i Luleå sköts registrering av dop, konfirmationer, vigslar och begravningar och medlemskap i Svenska kyrkan. Här kan du även träffa församlingens präster och diakoner.

Öppettider: Vardagar 10.00-12.00.
Telefon församlingsexpeditionen: 0920 - 26 48 60
Telefontid kl. 10-12 och 13-15.
Telefon till Svenska kyrkans växel: 0920-26 48 00
Besöksadress: Kyrkogatan 7 C, Luleå
Postadress: Luleå domkyrkoförsamling, Kyrkogatan 7 C, 972 32 Luleå
E-postadress: lulea.domkyrkoforsamling@svenskakyrkan.se

Onsdag 20 november och 18 december öppnar församlingsexpeditionen lite senare ca 11.00.
Tisdag 26 november är församlingsexpeditionen stängd på fm.
Onsdag 4 december stänger församlingsexpeditionen kl 10.45.

På församlingsexpeditionen kan du:

Släktforskning?

Behöver du få ett utdrag ur äldre kyrkböcker för till exempel släktforskning kan du vända dig till landsarkivet i Härnösand. Där förvaras alla våra gamla kyrkböcker. (Vi har inte längre några på plats.) Mer information på deras hemsida:
Tips: Den ideella föreningen Lulebygdens Forskarförening kan ha fotokopior på kyrkböckerna. Läs mer om dem och ta kontakt via: www.lulebygden.se

Personbevis?

Om du behöver ett personbevis ska du vända dig till Skatteverket: www.skatteverket.se eller tel.020-567 000. In English.

Administration

Församlingens administration; ekonomisk förvaltning, personaladministration, fastighetsförvaltning och IT-funktion finns på Kyrkogatan 7C. Du kan vända dig dit om du vill:

• ta del av beslut som fattats i olika beslutande organ inom församlingen.
  • överklaga beslut som fattats av Kyrkorådet eller Kyrkofullmäktige
  • läsa församlingens budget och årsredovisning
  • ta del av offentliga handlingar som finns i Luleå domkyrkoförsamlings diarium

Telefon: 0920-26 48 00 (växel)

Besöks och postadress:  Luleå domkyrkoförsamling, Kyrkogatan 7C, 972 32 Luleå.

Öppettider: Vardagar 9-12 och 13-16, sommartid öppet till 15.