Vikarierande vaktmästare till Tavelsjö församling

Umeå pastorat

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 15 juni

Vill du vara med och skapa mötesplatser för alla åldrar och vara kyrka mitt i byn? Vi söker en vaktmästare som utgör en aktiv och viktig del i församlingsarbetet - såväl praktiskt som i mötet med människor. Är det du?

 

Om Tavelsjö församling

Församlingen i Tavelsjö har en självklar plats i samhället genom ett nära och mångårigt samarbete med föreningar och övriga aktörer i samhället. Arbetslaget som består av sju medarbetare med olika roller, präglas av en kreativ stämning och ett stort engagemang där det är naturligt att hjälpa varandra i ett tätt samarbete. Tavelsjö kyrka ligger vackert till med utsikt över Tavelsjön. Intill kyrkan ligger församlingsgården där många olika verksamheter bedrivs, såsom öppen förskola, barn- och vuxenverksamhet. Inom församlingen finns även Kyrkans lägergård med kapell som nyttjas flitigt till både läger, retreater, dop och bröllop.

 

Om arbetet

Som vaktmästare i Tavelsjö församling har du ett mångsidigt arbete som innehåller många olika uppgifter, som till viss del varierar under året medan andra uppgifter regelbundet återkommer.

I arbetet ingår bland annat:

  • Fastighetsskötsel inomhus och utomhus i kyrkan, församlingsgård och lägergård
  • Tillsyn och städning av lokaler
  • Förbereda och tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar
  • Ansvar för visning och besiktning i samband med uthyrning av lokaler
  • Administrativa uppgifter, t.ex. beställningar, statistik och register

 

Om dig
Vi söker dig som trivs med en stor variation av arbetsuppgifter där du självständigt planerar och hanterar dessa. Du har förmågan att se vad som behöver göras och är såväl prestigelös som flexibel inför olika arbetsuppgifter. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och en vilja att lära dig nya saker. Du gillar att möta människor och har lätt för att knyta kontakter och bygga relationer. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som vaktmästare hos oss. Vidare känner du ett engagemang för kyrkans verksamhet, är serviceinriktad och har förmåga att skapa en trivsam miljö.

B-körkort och god datorvana är krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta brett och självständigt i tidigare roller, samt tidigare erfarenhet av fastighetsskötsel.

Vi utgår från att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värderingar.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 30/6 2024. I arbetet ingår tjänstgöring på dagtid, kvällar och helger. Tillträde sker 14/8 2023 eller enligt överenskommelse.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion samt kommunikationsenhet. Där finns också en gemensam Diakonicentral.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-05-24

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Projektanställningtid

2024-06-30

Tillträde

14/8 2023

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Fastighetsförvaltning

Enhet

Umeå pastorat

Referensnummer

2023/188

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Anna Gustavsson, HR-generalist

Telefon: 090-2002536

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Fackliga företrädare

Ethel Henriksson, Kommunal

Telefon: 010-4429662 

Anneli Brage, Vision

Telefon: 073-2274337

Ansök senast

2023-06-15