Växjö stift söker Biskopsadjunkt

Växjö Stift

Placeringsort: Växjö, Kronobergs län Ansök senast 9 juni

Är du präst och vill vara med i ett spännande och kreativt arbete som en av biskop Fredriks närmaste medarbetare? Vill du vara med och främja arbetet med att bygga gudstjänstfirande gemenskaper präglade av delaktighet och igenkännande? Vill du vara en del av ett kompetent och trevligt arbetslag som har roligt och trivs på sin arbetsplats? Välkommen till Växjö stift och Växjö stiftskansli! 

Arbetsuppgifter

Som biskopsadjunkt är du en del av biskopens stab och deltar i nära samspel med andra medarbetare i biskopens åtaganden. Du planerar, förbereder, genomför och följer upp. Du följer med i biskopens uppdrag, både runt om i stiftet och på biskopsgården Östrabo, du ger stöd och hjälp och fungerar som ”extra ögon och öron”. Du ger råd i stort och smått, skriver utkast till texter, bistår i det kommunikativa arbetet och är sekreterare i prostmötet. I tjänsten ingår också ett främjandeuppdrag i stiftskansliets pastorala enhet. Där kommer du att arbeta med utveckling av församlingarnas gudstjänstliv, där det finns en naturlig koppling till uppdraget som biskopsadjunkt.

Vem vi söker

Vi söker dig som är präst. Det viktiga är inte hur länge du jobbat eller om du har någon särskild inriktning. Det viktiga är ditt intresse för att arbeta nära biskopen och för gudstjänstutveckling, att du är noggrann och strukturerad och har ett kommunikativt sätt. Du är trygg i dig själv och kan utmana med idéer och tankar som kan föra stiftets och biskopens arbete framåt.

Då biskopens uppdrag är mycket varierat behöver du vara flexibel när det gäller arbetsuppgifter och arbetstider. Växjö stift är stort och du kommer att tillbringa en hel del tid i bil. Därför vill vi att du har B-körkort och är en van och trygg bilförare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast eller efter överenskommelse.

 

Mer information

Information om tjänsten lämnas av stiftsdirektor Camilla Ruben 0470-77 38 87 eller av biskop Fredrik Modéus 0470-77 38 05.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2023-06-09.

Ange diarienummer S 2023-0315 i din ansökan. 

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-05-17

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Efter överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Präster

Enhet

Växjö Stift

Referensnummer

2023/182

Ort

Växjö

Län

Kronobergs län

Land

Sverige

Adress

Växjö Stift

BOX 527

351 06 Växjö

Ansök senast

2023-06-09