Leva-vidare-grupp

Till dig som förlorat någon som stått dig nära erbjuder vi deltagande i Leva-vidare-grupp, det är en samtalsgrupp. Här har du möjlighet att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation.

Vi ses vid 6 tillfällen under våren 2022, vi bjuder på kaffe/te och smörgås. Samtalsgruppen leds av Susanna Lillsjö, diakon och AnnChristin Roos, präst. Vi delar tysthetslöfte med varandra, det som sägs i gruppen stannar där.

Vill du veta mer? Hör gärna av till Susanna eller AnnChristin.

Vi träffas här i Västra Ryds kyrka, Gällöfstavägen 58. Buss 558.

Varje människas sorg är unik
Om du vill delta i en Leva-vidare grupp så är det ofta bra för sorgeprocessen om det gått några månader sedan dödsfallet, men känner du att du ännu inte är redo går det bra att vänta till ett senare tillfälle. Sorgen kommer ibland sent, ibland flera år efter dödsfallet.

När vi har mist en närstående så kan sorgen ta sig olika uttryck, man kan få svårt och somna, sova oroligt, ha mardrömmar. Huvudvärk, trötthet, spänningar är också sådant man kan känna i sin kropp. Man kan känna sig otrygg och vill ha både människor omkring sig och vara ensam. Ibland kanske man inte känner igen sig själv. Sorg är inte bara tårar, det kan också vara ilska över vad som hänt. Man kan vara känsligare än vanligt och lättare bli irriterad och arg på omgivningen. Att träffa andra som varit med om samma sak kan vara en hjälp.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till oss.

Vi har tystnadsplikt och för inte journaler.