Dina rättigheter

Här kan du läsa om dina rättigheter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig eller ditt barn samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att individens identitet kan bevisas. Du kan även få ut dina personuppgifter i Excel-format.

Du har även rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig eller ditt barn. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av de berörda personuppgifterna begränsas, vilket innebär att de endast får lagras av oss tills vidare.

Om du anser att vår behandling av dina eller ditt barns personuppgifter är olaglig eller inte sker på ett korrekt sätt har du en rätt att inge ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.

Om du har frågor om vår behandling av dina eller ditt barns personuppgifter, hör av dig till kyrkoherden Olaf Traulsen på olaf.traulsen@svenskakyrkan.se

Vid frågor om vår behandling av dina eller ditt barns personuppgifter,
kontakta Olaf Traulsen, kyrkoherde, 0554-68 80 82.

Vårt dataskyddsombud är Erika Malmberg, inTechrity, 072-549 64 34.