Bilden visar en blomsterdekoration med bland annat  liljor och vita rosor.
Foto: Anke Decker

Begravning

När döden skiljer oss åt är det viktigt att få ta farväl och överlämna den som gått bort i Guds hand. I begravningsgudstjänsten kan vi sätta ord på sorgen och saknaden, men också på hoppet om att vi i döden blir mottagna av kärlekens och barmhärtighetens Herre.

I begravningsgudstjänsten får vi möjlighet att lämna våra känslor och frågor i Guds hand och omsorg, och den är en möjlighet att göra avskedet till något värdigt och vackert som kan vara tröst och hjälp under de dagar som kommer.

I Kalmar finns schemalagda begravningsgudstjänster i Svenska kyrkans ordning, på måndagar och fredagar. Begravningsgudstjänster kan erbjudas i alla församlingskyrkor samt i Södra kapellet på Södra kyrkogården och i Skogssalen på Norra kyrkogården.

För begravningar i annan ordning finns schemalagda tider tisdag-fredag i Skogssalen på Norra kyrkogården.

För ytterligare information och bokning hänvisar vi till pastorsexpeditionen måndag-fredag på telefon 0480-421402.

Södra kyrkogården: Slottsvägen avstängd nu. Framkomligheten i Gamla stan begränsas av VA- arbeten.

Slottsvägen stängs av till maj 2022. Detta påverkar framkomligheten till Södra kyrkogården och Södra kapellet.

Sten med texten Älskade morfar och ett ritat hjärta.

När någon dör

Vem tar hand om kroppen när någon dör? Vilka räknas som närmast anhöriga och vad ska de göra? Här kan du läsa om vad som ska göras när någon dör, och av vem.

Keith Karlsson

Svenska kyrkan i Kalmar

Kyrkobokföring och expedition

Mer om Keith Karlsson