Andlig vägledning

Nyhet Publicerad

Andlig vägledning är samtal där du utgår från ditt liv, dina egna erfarenheter för att upptäcka Guds närvaro och omsorg i din vardag.

Andlig vägledning

Gud är med dig när du stressar mellan jobb och aktiviteter, har fredagsmys med familjen eller känner dig ensam, men också när du är glad och allt känns enkelt. Att upptäcka Guds närvaro och omsorg kan vara svårt när det är mycket som händer och mycket som kräver vår uppmärksamhet. När andras liv verkar så mycket mer intressanta än den egna grå vardagen kan det också vara svårt att ta till sig att Gud skulle bry sig om just dig.

Andlig vägledning är samtal där du utgår från ditt liv, dina egna erfarenheter. Bra frågor att börja med är: Vad längtar jag djupast efter? Vad ger mig liv? Genom dessa och liknande frågor kan vi finna ledtrådar till vad Gud vill med våra liv. När vi funderar över vad som hänt under en dag kanske vi kan se att Gud var nära i naturens skönhet eller i mötet med en vänlig människa. I bibelns texter om människors möten med Jesus får också våra liv belysas av hans kärleksfulla närvaro.

Med Ignatius av Loyolas Andliga övningar får vi hjälp att följa Jesus och bli alltmer fria. I den ignatianska vägledningstraditionen söker vi efter att upptäcka hur Gud är närvarande i våra liv.

Andlig vägledning handlar inte om att lösa problem eller må bättre. Grundfrågan är var Gud finns i våra livserfarenheter, hur Gud ger sig tillkänna och vad det innebär att följa Jesus i den aktuella livssituationen.

www.foreningenkompass.se