Vid besök hos oss

Sammankomster på mer än 50 personer har förbjudits, och du som är 70+ behöver ta vara på din hälsa genom att hålla dig i avskildhet så långt det går. Läs här om hur du kan hålla kontakten med din kyrka på ett så säkert sätt som möjligt.

Senaste nytt

Regeringen har fattat beslut om att förbjuda sammankomster med fler än 50 personer för att begränsa spridningen av Covid-19. Beslutet gäller från och med söndag 29 mars, och påverkar också våra gudstjänster, dop, vigslar och begravningar. Siffran avser det totala antalet personer som samlas, alltså även de som tjänstgör vid sammankomsten. Om vi skulle bli tvungna att begränsa antalet deltagare vid din högtid av denna anledning ber vi om din förståelse.

Vi vill särskilt be dig som är 70+ att följa Folkhälsomyndighetens råd och ta ansvar för din egen och andras hälsa genom att stanna hemma. Här hittar du länkar till en rad gudstjänster och andakter du kan delta i via radio, tv och internet.

Gudstjänster på söndagar tar paus. Istället har kyrkan öppet för enskild andakt under några timmar. Tiderna hittar du här.

Våra kyrkor har öppet alla vardagar. Under öppettiderna har vi alltid någon på plats du kan prata med. Kyrkornas olika öppettider och gudstjänsttider hittar du här.

Som alltid är du också varmt välkommen att kontakta oss per telefon när du behöver någon att prata med.

Riktlinjer vid besök

Nu är omtanke och hänsyn extra viktigt. Därför ber vi dig att avstå från besök hos oss om du har några symptom på förkylning eller influensa (som feber, hosta, ont i halsen, huvudvärk eller ont i kroppen), och komma tillbaka när du varit symptomfri i två dagar.

Följande gäller  vid besök:

• börja med att tvätta händerna med tvål och varmt vatten
  • hälsa med ögonkontakt
  • undvik kroppskontakt och håll avstånd till varandra
  • sitt med en tom stol mellan dig och personerna intill
  • under nattvarden utdelas endast brödet
  • Vi anpassar fridshälsningen under gudstjänsten, och avstår från handhälsning och omfamning.

Vi följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om coronaviruset.