Poddar

Nu finns vi även där poddar finns! Läs mer om och lyssna på Järfälla församlings båda poddar om kvinnligt, mänskligt och gudomligt – och om teologi, kyrka och samhälle.

Järfälla församling har debuterat i poddosfären med två helt nya poddar, Vilka kvinnor!? och Samtal i sakristian. De turas om med att släppa ett avsnitt i månaden – vilket innebär att du får ett nytt avsnitt från någon av dem varannan vecka.

Vilka kvinnor!?

Anna Johansson Blomberg, Maria Bjerle och Jessica Holmgren är präster i Järfälla församling, och nyfikna på kvinnorna i Bibeln. Hur de levde, tänkte och kände, hur de beskrevs – och hur vi kan spegla oss i deras berättelser idag. Till sin hjälp har de en klok vaktmästare med sinne för teknik, diverse hemliga gäster, samt en kyrkoherde som alltid svarar i telefon när det verkligen kniper.

Lyssna och betygsätt på Spotify
Följ och diskutera på Instagram

Samtal i sakristian

Omar Ud-Din, präst med gäster, om psalmernas tillkomst, om Gud, Mammon och marknadsföring – och om helt andra saker som anknyter till teologi och samhälle. Poddens allra första avsnitt gästas av psalmmakaren Per Harling, som också är präst, musiker och författare. Till det andra avsnittet har varumärkesstrategen Mats Georgson bjudits in till ett samtal om Gud och Mammon.

Lyssna och betygsätt på Spotify
Följ och diskutera på Instagram

Vilka kvinnor!?

Kvinnorna i Bibeln. Vilka var de, hur levde de - och vad har de att säga oss idag? Lär känna dem lite bättre tillsammans med Anna Johansson Blomberg, präst i Järfälla församling.

Samtal i sakristian

Hur blir psalmer till - och hur står det till med kyrkans varumärke? Omar Ud-Din, präst med gäster, poddar om teologi, samhälle, världsliga saker och himmelska ting. Hör premiäravsnittet här eller i din podd-app!