Med anledning av Corona / Covid-19

Vi i Svenska kyrkan i Huddinge följer händelseutvecklingen gällande spridningen av Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens anvisningar. Vi ansluter oss till de generella rekommendationer som finns. Vi ber och hoppas att allt snart är som vanligt igen. Läs mer ...

Vi vill ta vårt samhällsansvar och hjälpa till att undvika smittspridning. Om du har symtom på smitta ska du stanna hemma. Tillhör du en riskgrupp eller är över 70 år ber vi dig också stanna hemma. Vi ber alla ta ansvar för att inte föra smittan vidare. Vi måste hjälpas åt!

Om du vill prata eller att vi ber för dig
Det är fullt naturligt att känna sig orolig och vi finns här för dig om du vill prata och få stöd. Ett enskilt samtal går lika bra att göra per telefon. Du når våra präster och diakoner via växeln 08-588 697 00 eller genom att ringa någon av dem direkt. Vi kan också be tillsammans eller så kan en präst be för dig. Du hittar våra präster och diakoner här. 

På kvällen och natten går det att nå jourhavande präst. Mer info hittar du här: Jourhavande präst

Gudstjänster
Just nu behöver vi ta ett samhällsansvar och bidra till att minska smittillfällen. Därför har vi beslutat att göra det konstigaste vi någonsin gjort, ställa in alla gudstjänster. Våra kyrkor har öppet för ljuständning och enskild andakt. 

Annan verksamhet
Vi har pausat våra olika verksamheter. Vi vill helt enkelt värna er. Dessa begränsningar kan komma att pågå längre tid och de uppdateras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Dom få verksamheter som fortgår finner ni information om här på på hemsidan och i veckoannonsen i tidningen Mitt i.

Torbjörn Strandkyrkoherde i Huddinge pastorat

 

Låt oss vara rädda om varandra!

Gud, vi ber för de som är sjuka, för deras anhöriga och för de som riskerar att bli allvarligt sjuka av corona-viruset. Var med oss i vår oro. Hjälp oss att se vad vi bäst kan göra och att låta oss ledas av dig.
Vi ber för sjukvården, för Folkhälsomyndigheten och för beslutsfattare. Hjälp forskare och läkare att hitta bot. Gud, du finns alltid med oss. Välsigna och bevara oss.
Amen.