Drop in-vigsel

Kyrkligt bröllop i Holmsunds kyrka på Midsommarafton 2024

Holmsunds församling håller öppet för drop in-vigslar på Midsommarafton 2024! 

Våra drop in-vigslar vänder sig till er som uppskattar enkelheten och som inte vill planera och förbereda så mycket utan bara fokusera på kärleken. Vi står för präst, musiker, solosång, kyrka och bröllopsvittnen. 

Det ni behöver göra är att ansöka om hindersprövning via skatteverket.se i god tid så att ni kan ta med er det giltiga intyget samt giltiga id-handlingar till kyrkan. Självklart välkomnar vi både både sam- och särkönade par.

När ni kommer till kyrkan

När ni kommer till kyrkan blir ni välkomnade och får visa upp giltig legitimation och hindersprövning som ni fått från skatteverket. Efter det träffar ni prästen för ett kort samtal och sedan är det dags för vigsel i kyrkan. 

Vår ambition är att under dagen viga alla brudpar som kommer till kyrkan mellan kl 9-11. Paren får då en ungefärlig vigseltid beroende på hur många par som kommit innan. Det kan innebära att det blir ganska direkt eller att man får vänta ett tag.

Musik att välja

Här hittar du inom kort vilka solosånger och psalmer ni kan välja till er vigsel.

Ta med er gäster om ni vill

Ni får ta med er gäster till er vigsel men vill ni inte ha några gäster går det självfallet bra att komma bara ni två som ska vigas.

Om ni har ett större följe kan det vara en idé att de väntar in er vigseltid någon annanstans ( gärna inte längre bort än att man kan vara på plats inom en halvtimme) och att man meddelar dem den vigseltid man fått tilldelad när paret registrerat sig. I församlingssalen serverar vi fika för vigselparet och deras närmsta familj (barn och föräldrar) inför vigseln. 

Fotografering

Det går bra att fotografera i kyrkan. Om ni vill ha foton från er vigsel så fråga någon ni känner om att följa med och fota. 

Frågor?

Kontakta gärna församlingsexpeditionen!

Församlingsexpeditionen

Vill du boka dop, vigsel, begravning? Undrar du om gravskötsel eller något annat gravärende? Kontakta församlingsexpeditionen!

Tfn: 090-70 61 00

 epost: holmsund@svenskakyrkan.se

Öppettider på församlingsexpeditionen :

Öppettiderna gäller helgfria vardagar

Måndag, tisdag och torsdag kl 9-11, onsdag kl 13-15