Drop-in vigsel

Kyrkligt bröllop -med kärleken i fokus.

Holmsunds församling håller öppet för Drop-in vigslar på nyårsafton 31 december 2018! Nästa tillfälle efter det är på midsommarafton 2019.

Drop-in vigslarna vänder sig till er som av olika anledningar inte fått till ett giftermål och bröllop. Som uppskattar enkelheten och som inte vill ha 100 frågor att ta ställning till. Vi står för präst, musiker, lokal för vigsel och bröllopsvittnen. Vi har till och med gjort ett urval av psalmer och sånger.

Det enda ni behöver göra är att ansöka om hindersprövning via skatteverket.se i god tid och ta med er det giltiga intyget samt giltiga id-handlingar till kyrkan. Självklart gäller vigslarna både sam- och särkönade par.

Alla par som kommer mellan klockan 10-12.00 kommer att vigas under dagen. Viss väntan kan bli aktuell eftersom vi viger paren i turordning efter när ni anmält er.

När ni kommer till kyrkan

När ni kommer till kyrkan anmäler ni er direkt och visar upp giltig legitimation och hindersprövning som ni beställt i förväg från skatteverket. Sedan fyller ni i en blankett med personuppgifter och väljer vilken musik ni vill ha till er vigsel. Efter det får ni en ungefärlig tid för att ha ett kort samtal med er präst och sedan är det dags för vigsel i kyrkan.

MUSIK ATT VÄLJA

Här kan ni (inom kort) läsa vilken musik ni kan välja till er vigsel.

Ta med er gäster om ni vill

Självklart får ni ta med er familj, släkt och vänner om ni vill. Var bara beredd att det kan bli väntetid innan det är er tur. Kanske blir det trångt, men alla är välkomna. Vill ni inte ha några gäster går det självfallet bra att komma bara ni två som ska vigas.

Fotografering

Självklart går det bra att fotografera i kyrkan. Om ni vill ha foton från er vigsel så fråga någon ni känner om att följa med och fota. Församlingen kommer  att ta något foto av varje vigselpar som går med på det men det är ingen garanti för att det kommer finnas bra foton för er att tillgå, så ta gärna med egen fotograf!