Välkommen till Leder som leder

Mår du också bra utomhus?
Vill du upptäcka skogens läkande kraft?

Välkommen till en gruppverksamhet i grön miljö. Du får skogen och naturen som verktyg för ett bättre mående, då vistelse i naturen är både återhämtande och stressreducerande. Förhoppningen med denna gruppaktivitet är att skapa en känsla av gemenskap, ge rutiner i vardagen, motverka utanförskap, ökad motivation och att stärka dig som individ.
I
Leder som leder finner du den kraft du behöver i livet och där målet kan vara att du tar dig vidare in på arbetsmarknaden eller i utbildning.

Start: 17 Januari 2023. Samtal för inskrivning i december eller under vecka 2. Avslut: 20 april 2023. Uppföljningssamtal vecka 10 och avslutningssamtal i samband med gruppavslut.

Tider: kl. 9.00 -14.00 tisdag och torsdag.

Plats: Samling vid församlingshemmet i Garpenberg. Verksamheten bygger på utomhus vistelse varje dag så långt vädret tillåter och besök på olika platser både utefter vandringsleder, i skogen och något studiebesök.

Ta sig hit: Beror på var du bor; buss, bil, cykel eller promenad. Kyrkan har en egen minibuss och deltagare kan åka med från Hedemora kyrka till församlingshemmet i Garpenberg. Bussen åker kl. 8.40 och  är tillbaka i Hedemora ca kl. 14.20.

Utrustning: Friluftskläder, bra skor, regnkläder/varma kläder, ryggsäck, vattenflaska och tofflor. Det finns en del kläder och skor för utlåning. Ha på dig kläder efter väder.
Du får ett ”startkit” när du börjar med en t-shirt, en varselväst, ett par arbetshandskar, ett sittunderlag, en kåsa, en skrivbok och penna.

Mat: Vi bjuder på frukost, lunch tar du med själv.

Dagarnas upplägg: start kl. 09.00 med gemensam frukost och samtalsrunda för att sedan ta oss ut till dagens plats. Lunch runt kl. 12.00.
Lunchen värms över öppen eld vid någon av lägerplatserna utefter vandringslederna alt. i församlingshemmet, beroende på vädret och tillgång till eldstad.
Verksamheten innehåller olika temainslag, samtal, reflektioner, övningar, mindfulness, lätt yoga, meditation och promenad. Både studiebesök och praktiska inslag som exempelvis lättare röjningsarbete genomförs i den mån det passar.

Hedemora kommuns miljöstipendium 2019

Hedemora, Husby och Garpenbergs församlings projekt – Leder som leder, fick Hedemora kommuns Miljöstipendium 2019! Klicka på bilden för att läsa motiveringen.