Välkommen till Leder som leder

Mår du också bra utomhus?
Vill du upptäcka skogens läkande kraft?

Vi välkomnar dig till vår gruppverksamhet i grön miljö. Du får skogen och naturen som verktyg för ett bättre mående, då vistelse i naturen är både återhämtande och stressreducerande. Vår förhoppning med denna gruppaktivitet är att skapa en känsla av gemenskap, ge rutiner i vardagen, motverka utanförskap, ökad motivation och att stärka dig som individ. Tillsammans i Leder som leder kan vi finna den kraft du behöver i livet och där målet kan vara att du tar dig vidare in på arbetsmarknaden eller i utbildning.

Start: 13 september 2022 samt samtal för inskrivning våren/sommaren.
Avslut: 15 december 2022, uppföljning i slutet av oktober och avslutningssamtal i mitten av december.

Tider: kl. 9.00 -14.00 tisdag och torsdag.

Plats: Vi utgår från församlingshemmet i Garpenberg. Vi kommer att vara utomhus varje dag så långt vädret tillåter och åka till olika platser både utefter vandringsleder, i skogen och något studiebesök.

Ta sig hit: Beror på var man bor; buss, bil, cykel eller promenad. Kyrkan har en egen minibuss och deltagare kan åka med från Hedemora kyrka till lokalen i Garpenberg. Bussen åker kl. 8.40 och vi är tillbaka ca kl. 14.20.

Utrustning: Friluftskläder, bra skor, regnkläder/varma kläder, ryggsäck, vattenflaska och tofflor. Det finns en del kläder och skor för utlåning. Ha på dig kläder efter väder.
Du får ett ”startkit” när du börjar med en t-shirt, en varselväst, ett par arbetshandskar, ett sittunderlag, en kåsa, en skrivbok och penna.

Mat: Vi bjuder på frukost, lunch tar du med själv.

Dagarnas upplägg: Vi startar kl. 09.00 med gemensam frukost och samtalsrunda för att sedan ta oss ut till dagens plats. Runt kl. 12.00 tar vi lunch.
Lunchen värms över öppen eld vid någon av våra lägerplatser utefter vandrings-lederna alt. i församlingshemmet, beroende på vädret och tillgång till eldstad.
Verksamheten innehåller olika temainslag, samtal, reflektioner, övningar, mindfulness, lätt yoga, meditation och promenad. I bland gör vi studiebesök och har något praktiskt inslag som exempelvis lättare röjningsarbete samt deltagarnas önskemål i den mån det passar.

Hedemora kommuns miljöstipendium 2019

Vi kan stolt meddela att Hedemora, Husby och Garpenbergs församlings projekt – Leder som leder, fick Hedemora kommuns Miljöstipendium 2019! Klicka på bilden för att läsa motiveringen.