En liten pojke i vit skjorta och prickig fluga doppar sina fingrar i dopfuntens vatten.

Drop-in-dop i domkyrkan

Passa på lördag 31 augusti kl 11-14! Det kanske inte blev något barndop de senaste åren? Här är det mesta ordnat för er. Du behöver inte boka tid i förväg! Välkommen till en dag att fira livet!

Du behöver inte göra någon anmälan om dop i förväg. Vi ordnar med präst, musik, foto och dopfika efteråt. Om du vill ha släkt och vänner med bestämmer du själv.
Liksom vid andra dop kostar inte ett drop-in-dop någonting.

Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt utan det går lika bra att bli döpt i vanliga kläder. Vi har några dopklänningar att låna ut, mest avsedda för barn under ett år. Vill du låna en dopklänning hör av dig i förväg!

Ta med legitimation

Det är bara några saker du behöver tänka på i förväg. Om den som ska döpas är under 18 år behöver du uppge barnets personnummer och ta med

• undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet
  • samtliga vårdnadshavares legitimation.

Samtala med prästen

Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan vara med.

Vill du veta mer om dop?

Församlingsexpedition Härnösands pastorat

Svenska kyrkan Härnösand

Församlingsexpedition

Mer om Församlingsexpedition Härnösands pastorat

Måndag – fredag kl 10.00 – 12.00 och 13.00-15.00
    Dag före röd dag endast telefontid på förmiddagen.