Foto: Retro Music Band

Vilka är vi, Retro Music Band?

Vi är ett gäng äldre killar som spelar den musik vi är uppvuxna med. Repertoaren består av nostalgisk retromusik samt instrumentala låtar på gitarr, trumpet och saxofon för att nämna några.

Retro Music Band  började spela tillsammans i början av 2015 och består av Lage Backman på trummor, Conny Haglund på bas, Leif Wilde på gitarr, Janerik Skoglund på trumpet, Ralph Gullenborn på klaviatur och sång samt Perolof Svensson på kompgitarr, saxofon och sång.

Idén till gruppen Retro Music Band dök upp när två av medlemmarna träffades på bryggan på Karlstad Segelsällskap, där de har sina segelbåtar. Genom segelsällskapet har vi känt varann länge och kände väl varandras musiksmak.

Alla sex medlemmarna har spelat musik sedan barnsben, några av oss på heltid och andra på deltid. Men musiken är och har alltid varit en stor del av vårt liv. Bandets medlemmar har i huvudsak spelat dansmusik, men i den här konstellationen vill vi spela den musik vi själva tycker är rolig att spela och gör numera olika framträdanden på 1 - 1,5 timma, för den musikaliska underhållningens skull. Bandet startade med att få till en repertoar, något som krävde en hel del arbete för att få det resultat vi ville ha. Vår repertoar består av musikalisk nostalgisk retromusik samt instrumentala låtar på både på gitarr, trumpet och saxofon med mera och som de nyvunna "friherrar" som vi nu är låter vi framtiden visa vägen.

Vi har sedan gruppen startade varit ute och underhållit på olika engagemangsställen inom kommunal regi, kyrkor, föreningsfester och på privata fester där vår musik har mottagits på ett mycket positivt sätt av vår publik.

Vi lägger in och tar emot förfrågningar om framträdanden och under tiden jobbar vi för närvarande med att förbereda ett studiojobb för att göra en skiva under 2018, med både egetskrivet material samt andra kända melodier.

 
För vidare information kontakta;