Seminarier/föreläsningar

I år firar Svenska kyrkan att det var 500 år sedan Martin Luther spikade upp de 95 testerna på porten till slottskyrkan i Wittenberg. I Hammarö församling uppmärksammar vi det med en rad föredrag och händelser på temat Luther. Nästa tillfälle är söndag 7 maj i Skoghalls kyrka.

Tema Luther

Söndag 7 maj kl. 18.00, Skoghalls kyrka

Föredrag - Luther och rättfärdiggörelsen i nya testamentet

Professor emeritus i Nya testamentet vid universitet i Oslo, David Hellholm, berättar om Luthers tankar om rättfärdiggörelsen utifrån Nya Testamentet. Efteråt serveras det kaffe och smörgås.

Fler datum är inplanerade under hösten. Besök gärna den här sidan igen.

Välkommen!

Läs mer om reformationsåret 2017 på Svenska kyrkans nationella webbplats.