Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Hammarö församling Besöksadress: Bruksgatan 1, 66330 SKOGHALL Postadress: BOX 47, 66321 SKOGHALL Telefon:+46(54)512400 E-post till Hammarö församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fasadrenovering av Hammarö kyrka påbörjas nu

Hammarö medeltida och helt spånklädda timmerkyrka med kringliggande kyrkogård vittnar om en nästan 800-årig kontinuitet. Fasaderna på Hammarö kyrka har genom historien genomgått många förändringar och restauering har alltid skett i syfte att återskapa en traditionell 1700-tals karaktär, såväl invändigt som utvändigt.

Renoveringen kommer ske i tre etapper under våren och sommaren 2018-2019 med start 16 april i år. Såväl takspånen som fasadspånen liksom fönster och dörrar, klockstapel, likbod och stiglucka är i behov av lagningar och målning.   

Arbetet är planerat att utföras i enlighet med församlingens vård- och underhållsplan där målet är att få uppfräschade, vackra och hållbara ytskikt med ett gott och genomtänkt underhållsperspektiv som grund. 

De berörda veckorna 2018 är v. 16-35. Arbetet ska inte påverka vår verksamhet och dop, vigslar och begravningar kommer att ske som planerat. 

Kontaktperson för Hammarö församling är kyrkokamrer Camilla Svärdh, 054-51 24 07. 

Bild Hammarö kyrka höst