Konserter och musik

I Gustavsberg-Ingarö församling är de musikaliska inslagen en viktig del i församlingslivet. Hos är du välkommen att sjunga i kör eller njuta av en konserter. Våra konserter och musikevenemang är avgiftsfria.

Musik i sommarkväll 2021

Så sakta öppnar vi upp igen och bjuder denna sommar på ett brett utbud av musik med hög konstnärlig kvalitet under vår musik i sommarkväll. Kvällarna inleds söndag 25 juli. Fri entré till alla konserter, dock är publikantalet begränsat enligt de gällande restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. För att undvika trängsel i och utanför kyrkan behöver du förboka biljett via www.billetto.se  via första sidan hittar du direktlänk till din biljett till varje enskild konsert.

Söndag 25 juli kl.18.00 i Ingarö kyrka
Tankar och musik i sommarkvällen
Ett lyriskt program med musik och tankar av Maria Hulthén Birkeland och Ulla-Carin Nyquist.
Maria Hulthén Birkeland är riksspelman, violinist, sångerska och kompositör och har haft uppdrag för symfoniorkestrar, teatrar samt arbetat mycket inom Svenska kyrkan.
Ulla-Carin Nyquist hörs sedan många år i Sveriges radios programserie ”Tankar för dagen” där hon kåserar kring aktuella teman. Hon är dramaturg och skriver manus för film, teater och TV.

Söndag 1 augusti kl.18.00 i Ingarö kyrka
Stor musik i litet format med A & O
A & O Agnes och Olle Lindberg rör sig smidigt mellan genrerna. Musik av bland andra Händel och Mozart varvas med kända jazzlåtar, folkmusik och eget material. Repertoaren väljs utifrån lust och inspiration. A & O utgörs av de samspelta makarna Agnes och Olle Lindberg. Ensemblen har varit verksam sedan 2004 och har turnerat i Sverige, Tyskland och Irland.

Söndag 8 augusti kl.18.00 i Ingarö kyrka
Sommarkonsert med Purple
Purple kommer med tre röster och ett piano bjuda på en hoppfull, finstämd, varm repertoar med en grund i gospeln kryddat med lite personliga favoriter.
Disa Sjöberg: Sångerska från Stockholm, uppvuxen med gospel nära hjärtat.
Lisa Kärnestad: Från Norrlands skogar med en stor förkärlek till schlager och att få sjunga med sina vänner.
Nelli Sigrén: Gotlänning som sjunger en hel del samt skriver en och annan låt ibland.
Emanuel Wickström: Pianist från Småland med stor passion för svängig musik.

Söndag 15 augusti kl.18.00 i Gustavsbergs kyrka

Romans-Opera konsert
Sommarens vackraste romanspärlor, musikalhits och operafyrverkerier med Majsan Dahling, Per-Håkan Precht och Paulina Pfeiffer.
Majsan Dahling, pianist. Hennes mångåriga erfarenhet och breda repertoarkännedom och lyhördhet, gör henne till en mycket eftertraktad och uppskattad pianist och ackompanjatör.
Per-Håkan Precht, tenor. Utbildad vid Operastudio 67 i Stockholm och Operahögskolan i Oslo. Han har sjungit med många av Europas ledande Symfoniorkestrar och har en bred repertoar.
Paulina Pfeiffer, sopran. Utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Debuterade på Théâtre du Châtelet i Paris i rollen som Adalgisa i ”Norma”, en roll som hon sedan sjungit på Kungliga Operan.

Söndag 22 augusti kl.18.00 i Gustavsbergs kyrka

Sommarsånger a cappella
Gustavsbergs Vokalensemble under ledning av Helena Engardt. Kvällens program innehåller framförallt svensk musik och många klassiker såsom Kung Liljekonvalje, Sverige, Shall I compare thee och Så skimrande var aldrig havet. Ett lättsamt program med mycket igenkänning.

Söndag 29 augusti kl.18.00 i Gustavsbergs kyrka

Alltid Din
En konsert med ord som träffar rakt i hjärtat och toner som berör ditt inre landskap. Musik som klingar nära, äkta, avskalat, dynamiskt och lyhört.
Maria Sandell sång.
Jonathan Alfredsson piano.
Petter Alin gitarr

Höstens konserter

OBS! Konserterna är planerade utifrån rådande förhållanden, de kan komma att ändras beroende på pandemiläget.

Söndag 12 september kl. 18.00 i Gustavsberg kyrka
Orgelkonsert
Per-Håkan Precht: orgel
Musik av bl.a.Bach, Reger, Duruflé

Söndag 10 oktober kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Festkonsert
Joseph Haydn: Missa brevis St Joannis de Deo
Olle Lindberg: Festmusik
Sopran: Agnes Lindberg
Kammarorkester
Dir Helena Engardt

Onsdag 20 oktober kl. 19.30 i Gustavsbergs kyrka
Gospel mitt i veckan
En stund av påfyllnad och glädje tillsammans med Gustavsberg Gospel och musiker under ledning av Maria Sandell.

Söndag 24 oktober kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Peace
Konsert på FN-dagen. Musik av bl. a J. Brahms, A. Pärt och S-E Johanson.
Gustavsbergs Vokalensemble
Flygel: Christopher Hästbacka

Tisdag 26 oktober kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Konsert för världens barn
Medverkande:
Tonfiskar, KanNoter och musiker.
Dir: Therése Hamber och Caroline Blad

Söndag 7 november kl. 16.00 i Ingarö kyrka
Minneskonsert
Vokalensemblen Doxy och Värmdö stråkensemble framför förtröstansfull, vacker musik i allhelgonatid.
Dir: Per-Håkan Precht

Söndag 7 november kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Minneskonsert John Rutter Requiem.
Orkester och solister

Lördag 27 november kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Hosianna
Adventskonsert med Gustavsberg Gospel och musiker under ledning av Maria Sandell.

Lördag 4 december kl. 15.00 och 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Julkonsert med stjärnglans
Gustavsbergs Vokalensemble möter Sveriges jazzelit.
Jan Lundgren
Hans Backenroth
Gustavsbergs Vokalensemble

Måndag 13 december kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Luciakonsert
Tonfiskar, KanNoter och musiker.
Dir: Therése Hamber och Caroline Blad

Lördag 18 december kl. 18.00 i Ingarö församlingsgård
Jul- och Festkonsert
Vi fikar och sjunger in julen tillsammans med Ingarö motettkör, musiker och solister. Medverkande:
Ingarö motettkör
Sopran: Henriette Indahl-Backman
Baryton: Mattias Nilsson
Piano: Majsan Dahling
Dir: Per-Håkan Precht

Konserter 2022

Torsdag 6 januari kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Trettondagskonsert ”O Magnum Mysterium”