Konserter och musik

I Gustavsberg-Ingarö församling är de musikaliska inslagen en viktig del i församlingslivet. Här är du välkommen att sjunga i kör eller njuta av en konserter. Konserter och musikevenemang är avgiftsfria.

Musik i sommarkvällen

Fem torsdagar i församlingens kyrkor med ett blandat program för härliga sommarkvällar. Fri entré.

Tors 4 juli kl 18.00 i Ingarö kyrka
Livets ljusa fjärilslek
Lyrik och musik med skådespelaren Jonas Bergström och Maria Hulthén Birkeland, riksspelman och sångerska. Duon har spelat tillsammans på Dramaten och teaterscener över hela landet. Här får man en smak av det svenska vemodet men också glimten i ögat.

Tors 11 juli kl 18.00 i Ingarö kyrka
Bortom horisonten
Duo Arlecchino bjuder på en blandning av minimalistisk filmmusik, fransk impressionism och italiensk operapassion. Musik av bl.a. Ravel, Debussy, Saint-Saëns, Bernard Andrès, Maurizio Bignone och Luigi Maurizio Tedeschi. Eva Maria Hux, cello & Margareta Nilsson, harpa.

Tors 18 juli kl. 18.00 Gustavsbergs kyrka
Känslornas musik!
Ett program där rösten och pianot får spela samma roll, där stora känslor tar plats i den klassiska romansrepertoaren. Konserten innehåller även jazzigare tongångar. Musik av Mozart, C Schumann, R Schumann, Schubert, R Strauss, Grieg, Ella Fitzgerald, Gershwin, Monica Zetterlund m.fl. Agnes Lindberg Frisk, sång och Suzanna Kroon Hahr, piano.

Tors 25 juli kl. 18.00 i Gustavsbergs kyrka
En fläkt från Argentina
Jerry Adbo, accordeon och Magnus Bergman, flygel bjuder på läckerheter ur Astor Piazzollas låtskatt.

Tors 1 aug kl 18.00 i Gustavsbergs kyrka
Kontrasterande klangvärldar
Utforska den fascinerande kontrasten mellan då och nu genom en unik solo piano recital där Schubert möter Glass. Upplev den tidlösa skönheten i Franz Schuberts klassiska Op 90 och låt dig svepas iväg av Philip Glass moderna toner. En konsert som bjuder in dig att följa med på en jämförande resa genom musikens evolution. Christopher Hästbacka, flygel.