Pandemi

Vad innebär pandemin för församlingens liv?

Det är den 10 september 2021 och jag uppdaterar denna information en aning.

Spridning av Coronaviruset innebär att detta gäller i församlingen, tills dess att jag meddelar något annat:

Grekland har har öppnat upp till en del, efter en lång lockdown. Men även om restauranger och affärer har öppnat och det blivit enklare att röra sig finns några restriktioner kvar och vi har att vara försiktiga även fortsättningsvis t.ex. genom att använda oss av ansiktsmask och hålla avstånd till varandra.

Församlingshemmet håller öppet och vi inbjuder till några enstaka aktiviteter under de kommande veckorna, se församlingens kalender. Det finns personal på församlingshemmet tisdag - torsdag 14.00- 19.00 och lördag 09.30 - 14.30. Vi håller alltså stängt på fredagar. Vi firar mässor och gudstjänster i St Paul's church eller i församlingshemmet, se församlingens kalender.

På församlingshemmet kan du tända ett ljus, samtala, dricka en kopp kaffe och handla second handvaror, mat, godis och böcker. Om du kommer förbi, kommer vi självklart följa alla försiktighetsåtgärder när vi är på församlingshemmet: Använda ansiktsmask, du får sprita dina händer direkt när du kommer in, vi kan inte vara för många personer samtidigt i samma rum och vi ska hålla oss på behörigt avstånd från varandra.

Tveka inte att ta kontakt med kyrkoherde Björn Kling om det sker något viktigt och allvarligt som jag kan hjälpa till med: bjorn.kling@svenskakyrkan.se eller telefon +30 6946072428.

Vi vill erbjuda säkra miljöer när vi träffas till gudstjänster och annan verksamhet. Det innebär - som redan sagts - att vi håller avstånd, använder mask, inte är för många, spritar händerna m.m. men det innebär också att den som på ett flagrant och provokativt sätt vill bryta mot förhållningsreglerna inte kan ses som välkommen till våra samlingar.

Om du vill uppdatera dig om vilka regler som gäller för Grekland eller mer specifikt om den ort där du bor i Grekland, rekommenderar jag att du läser vad som står på covid19.gov.gr och att du lyssnar på radio eller TV. Reglerna ändras med korta mellanrum och det gäller att hålla sig uppdaterad.

Här är en länk till Svenska ambassadens information:  https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/grekland/reseinformation/ambassadens-reseinformation/. Ladda gärna ner appen UD Resklar till din telefon eller platta, där finns de senaste uppdateringarna om vad som gäller för resor mellan länder.

Jag vill be dig att vara försiktig under de kommande dagarna. Följ alla regler och rekommendationer som de grekiska myndigheterna ger. Så snart det blir någon ändring i hur vi iakttar försiktighet, kommer jag att meddela det.

Hoppas att vi kan ses inom en snar framtid!

Björn Kling, kyrkoherde (och Anette Nordgren, kyrkorådets ordförande)