Pandemi

Vad innebär pandemin för församlingens liv?

Det är tisdagen den 15 september och jag uppdaterar denna information en aning.

Spridning av Coronaviruset innebär att detta gäller i församlingen, till dess att jag meddelar något annat.

Församlingshemmet har öppet måndag  - torsdag kl. 14.00 - 19.00 och på söndagar i samband med mässan. Vi ska självklart följa alla försiktighetsåtgärder när vi är på församlingshemmet: Använd ansiktsmask, du får sprita dina händer direkt när du kommer in, vi kan inte vara för många personer samtidigt i samma rum och vi ska hålla oss på behörigt avstånd från varandra.

På söndagarna firar vi mässa i St Paul's eller gudstjänst i församlingshemmet kl. 18.00. Alla måste ha på sig ansiktsmask och sprita sina händer direkt man kommer in.  Vi kommer inte att hälsa på varandra och när vi sjunger gör det med svag röst bakom ansiktsmasken. Endast nattvardsbrödet kommer att delas ut.

Om du föredrar att träffas eller att fira gudstjänsten via Zoom, finns det möjlighet att göra det på torsdagar kl. 16.00 och på söndagar kl. 18.00.

Här är en länk till Svenska ambassadens information:  https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/grekland/reseinformation/ambassadens-reseinformation/. Ladda gärna ner appen UD Resklar till din telefon eller platta, där finns de senaste uppdateringarna om vad som gäller för resor mellan länder.

Jag vill be dig att vara försiktig under de kommande dagarna. Följ alla regler och rekommendationer som de grekiska myndigheterna ger. Om någon vill kontakta Svenska kyrkan i Grekland går det bra att maila eller ringa till kyrkherde Björn Kling: bjorn.kling@svenskakyrkan.se, +30 6946072428.

Det känns bra att vi kan återgå till att träffa varandra, om det inte riktigt är tillbaka det normala. Så snart det blir någon ändring i hur vi iakttar försiktighet, kommer jag att meddela det.

Hoppas att vi kan ses inom en snar framtid!

Björn Kling, kyrkoherde (och Anette Nordgren, kyrkorådets ordförande)