Någon spritar händerna i kyrkan.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Pandemi

Vad innebär pandemin för församlingens liv?

Det är den 11 maj 2023 och jag uppdaterar denna information en aning.

Spridning av Coronaviruset och andra virussjukdomar innebär att detta gäller i församlingen, tills dess att jag meddelar något annat:

Grekland har har öppnat upp efter långa tider av restriktioner, men även om restauranger och affärer har öppnat och det blivit enklare att röra sig, har vi ändå att vara försiktiga även fortsättningsvis t.ex. genom att vaccinera oss och tvätta/sprita händerna ofta och regelbundet. Det finns inget krav på att använda ansiktsmask för tillfället, men om du ändå vill göra det är det inget som hindrar. Smittspridning finns fortfarande, även om den minskat och de flesta ser ut att endast få milda symtom.

Församlingshemmet håller öppet och vi inbjuder till gudstjänster och träffar. Förutom de ordinarie aktiviteterna under veckan (se församlingens kalender), kan du tända ett ljus, samtala, dricka en kopp kaffe och handla second handvaror, mat, godis och låna böcker. Om känner dig sjuk eller uppvisar symtom, oavsett vilken influensasjukdom det kan handla om, får du inte komma till församlingshemmet eller till våra gudstjänster. Vi ber om din förståelse för detta.

Tveka inte att ta kontakt med kyrkoherde Björn Kling om det sker något viktigt och allvarligt som jag kan hjälpa till med: bjorn.kling@svenskakyrkan.se eller telefon +30 6946072428. 

Om du vill uppdatera dig om vilka regler som gäller för Grekland eller mer specifikt om den ort där du bor i Grekland, rekommenderar jag att du läser vad som står på covid19.gov.gr och att du lyssnar på radio eller TV. Reglerna ändras med korta mellanrum och det gäller att hålla sig uppdaterad.

Här är en länk till Svenska ambassadens information:  https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/grekland/reseinformation/ambassadens-reseinformation/. Ladda gärna ner appen UD Resklar till din telefon eller platta, där finns de senaste uppdateringarna om vad som gäller för resor mellan länder.

Följ alla regler och rekommendationer som de grekiska myndigheterna ger. Så snart det blir någon ändring i hur vi iakttar försiktighet, kommer jag att meddela det.

Vi ses!

Björn Kling, kyrkoherde (och Anette Nordgren, kyrkorådets ordförande)