Lediga tjänster

Håll utkik här efter jobb som dyker upp. Vi kan erbjuda ett härligt gäng arbetskamrater där vi hoppas att du ska trivas.

Vi söker Komminister (100%)

Vår nuvarande komminister har tjänst som kyrkoherde och vi söker nu efter dig som vill ta över hennes arbetsuppgifter. I detta ingår sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster och kyrkliga handlingar mm. i såväl Gränna som på Visingsö.

Du är dessutom del i vårt konfirmandarbetslag som, förutom dig, består av församlingsassistent, musiker och några andra ledare (f.n. trainee och ett par unga ledare).

I pastoratet har vi två församlingar och komministern har de senaste åren varit en del av församlingsrådet på Visingsö. För övrigt delas gudstjänster och andra samlingar mellan kyrkoherde och komminister.

Vi firar regelbundet gudstjänster i båda församlingarna, vilket innebär att det de flesta helger är gudstjänst i både Gränna och Visingsö. Dessutom firas gudstjänst i Örserums kyrka c:a en gång per månad.

Vi har en stark önskan om att involvera fler i våra gudstjänster och då i synnerhet med inriktningen att familjer och barn ska känna sig än mer välkomna. Vi vill gärna skapa ”En gudstjänst att längta till” enligt de tankar som finns i Växjö stifts framtidsbilder.

Under sommaren besöks våra bygder av många turister, vilket innebär att vi försöker hålla våra kyrkor öppna och har regelbunden sommarmusik några gånger i veckan. Dessutom är våra kyrkor under sommarperioden populära för vigslar och dop.

Förutom allt det fina med att arbeta i vårt pastorat och alla trevliga medarbetare kan vi erbjuda fantastiska vyer och härliga naturupplevelser. Här finns fina strövområden, härliga utsiktspunkter och många historiska miljöer att utforska.

Tillträde till tjänsten efter överenskommelse.
För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil (och så kommer du att få åka en del färja).

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Håkan Englund, tfn: 0390-561 32
Ansökan med meriter och referenser vill vi ha senast 26 september till