Lediga tjänster

Håll utkik här efter jobb som dyker upp. Vi kan erbjuda ett härligt gäng arbetskamrater där vi hoppas att du ska trivas.

Vi söker Kantor/Organist

Området kring Gränna och Visingsö är gammal väckelsebygd, och kyrkan med dess musik är viktig för ortsborna. Bygden är också präglad av olika kulturuttryck. I synnerhet sommartid erbjuds ett rikhaltigt utbud av konserter m.m. Även i våra kyrkor förekommer mycket av detta och ibland i samverkan med andra aktörer.

Nu söker vi dig som vill ta tag i spännande uppgifter inom sång och musik. Vi vill att du tar hand om vår välfungerande verksamhet, men också att du kan bidra med egna friska idéer. Här finns kyrkokör både i Gränna och Visingsö och du kan få möta barn och ungdomar i våra barnkörer på Visingsö, i Gränna och i Örserum. I detta sammanhang har vi bland annat vårt stora Luciafirande, tillsammans med andra aktörer i Gränna. Detta sändes under 2019 i SVT och fram till mitten på juni kan du se resultatet på SVT Play (länk finns på hemsidan).

Enligt vår Församlingsinstruktion har vi för närvarande en heltids organist och en kantorstjänst på 75%. Dessutom finns två präster, en diakon, en församlingsassistent, en husmor m.fl. Vår nuvarande organist har fått erbjudande om annan tjänst och vi söker hans ersättare.

I samverkan med övriga anställda och församlingarna får du möjligheter att utveckla sång och musiklivet i pastoratet. Vi har en stark önskan om att involvera fler i våra gudstjänster och då i synnerhet med inriktningen att familjer och barn ska känna sig än mer välkomna. Vi vill gärna skapa ”En gudstjänst att längta till” enligt de tankar som finns i Växjö stifts framtidsbilder.

I tjänsten ingår sedvanliga arbetsuppgifter med kyrkliga handlingar och gudstjänster.

I pastoratets kyrkor finns fina musikinstrument. Gränna kyrka har en 3-manualig Hammarbergorgel, Yamaha flygel samt digitalt piano och i Brahekyrkan finns bl. a en 2-manualig romantisk orgel från Åkerman & Lund. Du kan läsa mer om våra musikinstrument under fliken ”Musikinstrument” här på hemsidan.

Gränna kyrka har en generös och välkomnande rund form, och god akustik. Den är samtidigt stor och intim. Brahekyrkan är nog Sveriges vackrast smyckade barockkyrka med en stämningsfull atmosfär och unik historia som f.d. Visingsborgs slottskyrka. Dessutom firas gudstjänster i Örserums kyrka från 1937, Kumlaby kyrka från 1100-talet, Grenna kapell (begravningar), Visingsö församlingshem och äldreboenden i Gränna och på Visingsö.

Vi söker dig som har kantorsexamen eller organistexamen och är väl förankrad i Svenska kyrkans tro, liv och lära.

Tillträde till tjänsten efter överenskommelse.
Provanställning kan bli aktuell.

För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kyrkoherde Håkan Englund, tel. 0390-561 32
eller organist Åke Mattisson, tel. 0390-561 38