Fira jul i Floby pastorat

Gudstjänster, musik, pyssel och gemenskap. Välkommen att fira jul i Svenska kyrkan!

Advents- och jultiden är för många en tid av förberedelser, familjegemenskap och glädje, men för andra en tid med ökad stress eller ensamhet. Julen är i kyrkans gemenskap en stor högtid då vi möter varandra och tillsammans stannar upp inför julens budskap: Gud kommer till oss som ett nyfött barn, ett ljus som lyser i mörkret och ett löfte om fred på jorden!

Gudstjänster för alla åldrar 

Från och med Första advent och högtidliga gudstjänster i sex kyrkor tänder vi adventsljusen i gudstjänsterna. I kvällsmässan i Floby kyrka Tredje advent medverkar Svenska Kyrkans Ungas grupper, Flobykören och pastoratets barnkör. Nytt för i år är ”Samling vid krubban” där julevangeliet berättas på ett levande sätt för barn och vuxna i Sörby 17 december, Kinneved 19 december och i Åsarp på julafton. Stämningsfulla julnattsgudstjänster firas i kyrkorna i Gökhem, Jäla, Vårkumla och Börstig, medan julotta firas i Brismene och Solberga. Till detta kommer uppskattade nyårsböner i Åsarp, Vårkumla och Floby kyrka.

Du hittar en mer detaljerad kalender här

Jul i gemenskap

I Floby Kyrkans hus arrangeras öppet hus med julfirande vid två tillfällen den 24 och 30 december. På julafton inleder vi med julbön i kyrksalen kl 13 och delar därefter en enkel och god julmåltid med varandra. Brasan i öppna spisen, glögg, pepparkakor och julmusik bidrar till stämningen och gemenskapen avslutas vid 15-tiden. Den som behöver specialkost eller som vill hjälpa till i köket får gärna anmäla detta till pastoratsexpeditionen.

Mer julfirande för alla i Kyrkans hus blir det 30 december, då festen inleds kl 18 med julgröt och smörgåsar, kaffe och godis. Andlig spis och underhållning med tomteorkester utlovas. I år firar vi även gudstjänst och julfikar tillsammans på Frökindsgården 26 december kl 14.

Mycket musik och sång

Som traditionen bjuder blir det mycket musik och sång i våra kyrkor under advents- och jultiden. Uppskattade och återkommande musikevenemang är 

Adventsmusik i Åsarps kyrka,
1 december klockan 19.00

Julmusik med Falbygdens manskör
i Floby Kyrkans hus,
8 december klockan 15:30 

Mixxkören i Grolanda kyrka,
22 december klockan 18.00 

Flobykören i Ullene kyrka,
26 december klockan 18.00

Kammarkören Västanvind i Kinneveds kyrka,
5 januari klockan 15.00 

Åsarpskören i Åsarps kyrka,
6 januari klockan 18.00

Välkommen att sjunga med i de välkända och älskade psalmerna!

Julens berättelser för de minsta

För de fyra- och femåringar i pastoratet som ännu inte har hämtat sin egen Bibel finns tre tillfällen att tillsammans med en vuxen göra detta: vid Svenska kyrkans bord under Skyltsöndag i Åsarps centrum 1 december kl 15-17 (missa inte adventsmusiken i Åsarps kyrka), vid Svenska kyrkans bord under Floby julmarknad 8 december kl 13-17 (passa på att julpyssla i Kyrkans hus) eller i Kinneveds församlingshem 12 december kl 17:30-18:30 i samband med tidsresan och julvandringen för alla åldrar!

Act Svenska kyrkans julkampanj

Under perioden Första advent till och med Trettondedag jul pågår Act Svenska kyrkans julkampanj ”För alla flickors rätt till ett värdigt liv”. Alla kollekter som samlas in under perioden går till detta ändamål. Insamlingen avslutas samtidigt med EFS julinsamling i en traditionsenlig missionsgudstjänst i Kyrkans hus 5 januari. Vid Skyltsöndag i Åsarp, på Floby julmarknad och i samband med julvandringen i Kinneved kommer julkampanjen att presenteras med lotterier och möjlighet att köpa julkort, ljus mm, där intäkterna går till insamlingen. Vill du vara med och bidra? Gåvor till lotterierna mottages tacksamt! Hör av dig till pastoratsexpeditionen.

Lista över gudstjänster och andra träffar

Här kan du ladda ner en lista över gudstjänster och andra träffar under jul, nyår och trettonhelgen i Floby pastorat. Den är utmärkt att skriva ut och sätta på kylskåpet! Vi ses i kyrkorna! 

Ladda ner pdf'en genom att klicka här.