Other languages with Google Translate

Vi söker 100% kyrkomusiker

Dellenbygdens pastorat söker kyrkomusiker. Pastoratet består av Bjuråker-Norrbo och Delsbo församlingar i en rik kulturbygd vackert belägen i norra Hälsingland. Folkmusiken är ett levande arv året runt. Under sommaren hålls tre folkmusikstämmor med tillhörande stämmogudstjänster. Här vill vi bygga församlingsgemenskap med Guds ord och sakrament i centrum.

I pastoratet firas minst två högmässor/gudstjänster varje söndag, på sommaren kompletterat med vallgudstjänster. Vi värnar den traditionella gudstjänstmusiken med kyrkoårets växlingar såväl som bygdens folkmusikaliska rikedom.  Ett gott ekumeniskt samarbete finns sedan många år.

Pastoratet har ca 5200 kyrkotillhöriga, tre kyrkor och sammanlagt sex orglar som väntar på dig.

I tjänsten ingår särskilt ansvar för körarbete bland alla åldrar i Bjuråker-Norrbo församling. Här finns för närvarande en kyrkokör och två barnkörer. Tjänstgöring vid gudstjänster, kyrkliga handlingar m.m. sker i hela pastoratet.

Vi söker dig som

·         vill arbeta med körer i alla åldrar

·         ser söndagens högmässa/gudstjänst som din viktigaste arbetsuppgift och gärna arbetar med präster som har stor kärlek till kyrkans liturgi

·         gärna samverkar med lokala musiker.

·         vill hjälpa människor att upptäcka och fördjupas i tron på Jesus Kristus

·         är flexibel och har lätt för att samarbeta, men även har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

·         har avlagt Svenska kyrkans kyrkomusikerexamen på lägst C-nivå/lägst kantorsexamen.

Det finns goda möjligheter att i samråd med kyrkoherden utforma tjänsten.

I arbetslaget finns ytterligare en kyrkomusiker och totalt cirka 20 medarbetare. Vi ser gärna att du bosätter dig i pastoratet och delar församlingarnas gudstjänstliv även lediga söndagar.

I pastoratet finns skola upp till årskurs 9 och goda allmänna kommunikationer till Hudiksvall och Ljusdal ca 30 minuter åt vardera hållet.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Då tjänsten delvis innebär arbete med barn tillämpar vi Lagen om registerkontroll och kommer vid erbjudande om anställning begära utdrag ur belastningsregistret.

Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi berättar gärna mer om tjänsten.
Ring Peter Södergård, kyrkoherde, 0653-717161; Lars-Erik Larsson 070-541 49 48
Facklig företrädare (KMR) är Lennart Eriksson

Välkommen med din ansökan med referenser och löneanspråk senast 8 mars 2020 till

peter.sodergard@svenskakyrkan.se