Foto: Alexander Johansson

Kyrkogårdar och gravar

Dellenbygdens pastorat har fyra kyrkogårdar belägna i Bjuråker, Norrbo och Delsbo. En välvårdad kyrkogård är för många en plats som ger ro och tillfälle till eftertanke. Gravrättsinnehavaren ansvarar för sin grav och är skyldig att hålla den i värdigt skick.

Gravlyktor och marschaller

Gravlyktor och marschaller får sättas på gravplatsen. Tänk på att marschaller kan sota ner gravvården.

Vatten och vaser

Vatten finns i kranarna från slutet av maj till mitten av oktober. Vaser av plast finns vid därför avsedda ställ och vi är tacksamma om ni sätter tillbaka vaserna efter användning.

Övrigt

Som ombud eller innehavare av graven kan du välja att sköta den själv eller ge oss uppdraget.

Vill du teckna gravskötselavtal eller har du frågor kring gravar, gravrätter och gravskötsel? Hör av dig till kyrkogårdsförvaltningen, så hjälper vi dig.

dellenbygdens.kgf@svenskakyrkan.se

Gravvårds bestämmelser Dellenbygdens pastorat

Sök grav

Klicka på länken nedan så kan du söka efter gravar på våra och på några fler anslutna kyrkogårdar