Om dödsfall och begravning i Torrevieja

Svenska konsulatet i Torrevieja berättar vad som gäller i just Torrevieja i samband med ett dödsfall.

”Det har kommit många frågor angående begravning och dödsfall här i Torrevieja. Hur det går till och kostnad för kremering.

Vi har på konsulatets vägnar gjort en överenskommelse med Tanatorie Torrevieja som ingår i gruppen ASV (en begravningskoncern) att kostnaden för en kremering för en svensk medborgare är 2 750 €.

Det priset är ett baspris där urna och en liten ceremoni ingår. Vill man ha något tillägg blir kostnaden givetvis annorlunda. Det här priset gäller för både residenta som ickeresidenta.

Om det skulle det hända att någon avlider i hemmet, i en olycka eller liknande, kan det ibland hända att en obduktion måste göras. Om kroppen är kvar på obduktionen en tid eller ambulanstransport tillkommer är priset fortfarande
2 750 €.

När ett dödsfall inträffar och man känner sig osäker, är det bäst att kontakta Svenska konsulatet +34 965 705 646, måndag - fredag 10:00-13:00 eller torrevieja@consuladosuecia.com

Om det är helg och konsulatet är stängt kan man ringa Svenska ambassaden i Madrid +34 91 702 20 00 som har ett knappval där man kopplas till UD-jouren i Stockholm som har öppet året om, dygnet runt.”