Altaret i Carl Johans kyrka. Text i bild: Julen i Carl Johans församling.

Julen i Carl Johans församling 2022

Nyhet Publicerad Ändrad

Kom och fira jul i Carl Johans kyrka, S:ta Birgittas kapell och Kungsladugårds kyrka.

Julafton, lördag 24 december

Samling vid krubban, kl. 11 i Kungsladugårds kyrka

Vi sjunger julens psalmer och samlas kring julberättelsen. Barnvänligt.

Julbön, kl. 17 i Carl Johans kyrka

Maria Forsström, mezzosopran, är årets julaftonssolist. Från kl. 16.45 spelas julmusik på orgeln under samlingen.

Musik i julnatten, kl. 23 i Kungsladugårds kyrka

Sångsolisten Åsa Johansson medverkar.

Juldagen, söndag 25 december

Julotta, kl. 7 i S:ta Birgittas kapell

Carl Johans Vokalensemble och solisten Ulla Gyllenros medverkar. Julsånger och julmusik från kl. 6.30.

Mässa kl. 11 i Carl Johans kyrka

Annandag jul, måndag 26 december

Mässa, kl. 11 i Carl Johans kyrka

Julmusik i annandagskvällen, kl. 18 i Carl Johans kyrka

Vi sjunger sjunger julens psalmer och sånger och lyssnar till årets annandagssolist sopranen Negar Zarassi.

Är du ensam i jul?

Är du en av många människor som är rädd för ensamheten i jul? För samtidigt som julen för många är fylld av glädje och värme, känner sig andra ensammare än någonsin. Oavsett hur just du känner inför julen så finns Svenska kyrkan för dig.

Behöver du prata med någon kan du höra av dig till en diakon eller präst här i Carl Johan för samtalsstöd. Du kan också ringa till eller chatta med jourhavande präst.

Kyrkans SOS erbjuder också kris- och stödsamtal för alla.

Altaret i Carl Johans kyrka. Text i bild: Advent i Carl Johans församling.

Advent i Carl Johans församling 2022

Välkommen i adventstid!

Text på en bild av altaret i Carl Johans kyrka: Nyår och trettonhelgen.

Nyår och trettonhelgen

Trettondag jul markerar slutet på julhelgen, men också början på något nytt. Med Gud som ledstjärna kan vi blicka framåt på det nya året.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva