En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation i Svenska kyrkan Burträsk-Lövånger

Inga frågor om tro eller livet är dumma eller konstiga och under konfan får du fråga om vad du vill. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta, gråta och få minnen för livet.

Funderar du på vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller hur riktig vänskap känns? Kanske funderar du också på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera, skratta, gråta, ha roligt och få minnen för livet.

Det år du fyller fjorton/går i åk 8 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med. 

Våra konfirmationsalternativ

Pilgrimskonfirmation i Burträsk och Åre

Du som går i årskurs 8 inbjuds till konfirmationsläsning i Burträsk. Efter pandemin och alla restriktioner, tar vi nu ett omtag och hoppas att just du vill vara med på denna resa.

De 12 äventyren - Lövånger och Munkviken

Hänger du med på årets konfirmation får du åka på läger i Munkviken och uppleva minst 12 stora och små äventyr. Detta alternativ kommer till större delen att genomföras i lägerformat.

Gymnasiekonfirmation

Du som av olika anledningar inte konfirmerades när du gick i åk 8 erbjuds nu en möjlighet att delta i Gymnasiekonfirmation i ett projekt tillsammans med Svenska kyrkan i Luleå.

Om konfirmation

Om konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuds du in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar gällande konfirmandläsningen. Undrar du över något annat, är du alltid välkommen att kontakta någon av ledarna!