Församlingspedagog 100%

Lövångers församling söker en församlingspedagog för att stärka och utveckla arbetet med barn och ungdomar i olika åldrar och verksamheter. Läs mer och sök!

Om platsen

Lövångers församling ligger cirka 5 mil söder om Skellefteå, en bygd där kustland och landsbygd möts. I mitten av Lövångers samhälle står en anrik kyrka som uppfördes i slutet av 1400-talet. Här ryms skogs- och jordbruk, egenföretagande och industriarbete, ung och gammal, nya svenskar och de som bemästrar den bondska dialekten.

Här finns förskolor, både i byn Vallen och inne i Lövånger, Vebomarks byaskola fsk-6 och Lövångerskolan fsk-9. Här finns också Västerbottens bästa vårdcentral enligt patienterna. 

Lövångers församlingen präglas av ett tätt samarbete med EFS och mycket ideellt engagemang. Tillsammans möjliggör vi en rik verksamhet i församlingen, både i Lövånger och byarna runt omkring, samt på lägergården i Munkviken. 

Om tjänsten

Det här är en församlingspedagogtjänst som rymmer arbete i församlingen men också delvis i skolan genom bibeläventyret och kring flera högtider i vårt kyrkoår. Största delen av tjänsten får du ägna åt församlingsarbete med barn och ungdomar i olika åldrar och verksamheter. Tillsammans med övriga medarbetare, anställda och ideella, får du forma och utveckla meningsfulla mötesplatser där barn och ungdomar känner sig sedda, välkomnade och bekräftade. I tjänsten ingår planering, ledning och budgetansvar för barn-, ungdom- och konfirmandarbetet.  Med Kristus i centrum får du i ord och handling förmedla vad kristen tro är och vad det kan betyda för oss människor. Du kommer att ha glädjen att arbeta med konfirmander och finnas i samverkan kring ungdomar med andra församlingar och skolan. Pedagogtjänsten är förlagd i Lövångers församling men du kommer finnas med i ett pedagogteam i Burträsk-Lövångers pastorat där utbyte av idéer och samverkan är viktigt.

Arbetstid förläggs till såväl dagtid som kvällstid, vardagar och helger.

Övernattningar på läger ingår också.

Om dig

Vi tror att du är en person med fingertoppskänsla som har lätt att skapa förtroende som underlättar för dialog med människor, både enskilt och i grupp. Du har en kristen tro, som du vill förmedla och dela i uppdraget som pedagog och trivs bland barn, ungdomar och familjer. Du är flexibel och trygg och har lätt för att samarbeta med andra, samtidigt som du har ett eget driv för att kunna arbeta självständigt med vissa uppdrag.

Som person är du nyfiken och driven, vilket gör att du har ett uppsökande arbetssätt. Du har förmågan att se när du ska följa upparbetade stigar och när det är läge att trampa upp nya. 

Du har relevant pedagogutbildning för tjänsten och för att vi ska trivas tillsammans kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i församlingsverksamhet tidigare och/eller är utbildad församlingspedagog.

Om oss

Lär känna Svenska kyrkan i Burträsk-Lövånger på: www.svenskakyrkan.se/burtrask-lovanger/om-oss

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enl. ök
Sysselsättningsgrad 100%                                     

Körkort: Behörighet B

Ort: Lövånger
Län: Västerbottens län
Land: Sverige
Kontakt: 
Sara Pettersson, arbetsledande komminister; 0913-100 91
Wiveca Andersson, kyrkorådets ordförande; wiveca@burtrask.com

Facklig företrädare:

Peter Werner, KyrkA, 0911-274115

Åsa Widmark, Vision, 0910- 78 79 88