En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Bli medlem!

Vad kul att du vill bli medlem i Svenska kyrkan!Här kan du delta i gudstjänster och välja mellan en mängd aktiviteter för att hitta det som passar just dig.

Kontakta församlingen eller posta en blankett

Att bli medlem i Svenska kyrkan innebär att du blir medlem i församlingen där du bor. För att bli medlem kan du välja mellan att

  • kontakta din församling, så hjälper de dig
  • fylla i en inträdesblankett, som du skickar till församlingen. Det gör inget om du inte kan fylla i alla fälten i formuläret. 

    Kontaktuppgifter till församlingen hittar du lite längre ner på sidan.

    Om du inte är folkbokförd i Sverige

    Om du inte är folkbokförd i Sverige ska du lämna anmälan om inträde i Svenska kyrkan till en församling som du har eller vill ha en relation med. Du kan välja vilken församling du vill.  

Bli medlem - blankett för barn och unga under 18 år

Klicka här för att ladda hem en PDF-blankett för utskrift

Att vara medlem i Svenska kyrkan

Att vara medlem i Svenska kyrkan är att vara med och möjliggöra mycket gott. Det är ett sammanhang att känna stolthet över. Genom ditt medlemskap erlägger du en kyrkoavgift som används till många och uppskattade verksamheter. Kanske deltar du själv i någon av dem?

Kontakta oss

Vill du boka ett dop, eller har du fått brev från kyrkogårdsförvaltningen? Är det något du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss.