Komminister/Präst 100%

Välkommen att söka en helt vanlig präst-tjänst med ovanligt vacker, fjällnära natur, trevliga arbetskollegor och längtansfulla församlingsbor!

Är du präst, bosatt utanför närområdet, och skulle vilja besöka oss och Östersund/ Jämtland för att känna efter hur det skulle vara att flytta hit?
Kontakta i så fall kansliet/kyrkoherden!

(Vi förstår så klart problematiken med dagens förutsättningar, men är öppna för olika lösningar)

Sommar.Nyslagen sommaräng. Locknesjön med böljande skogar i bakgrunden.
Utsikt över Locknesjön Bild: Hans-Åke Grinde

Är du vår nya lagmedlem i team ”Brunflo pastorat”?

Vi behöver dig som är präst till Brunflo pastorat!

Vi söker dig som vill, och är nyfiken på, att möta människor i olika livssammanhang. I gudstjänster. Kyrkliga handlingar. Konfirmandgrupper. Samtal i grupp och enskilt.
Vår utgångspunkt är att Gud är intresserad av hela livet, hela människan, hela skapelsen, hela tiden. Vår devis är ”Hela Livet!”.

Du gillar att bygga relationer, och skapa nätverk, för att samarbeta med aktörer i bygden. Vi behöver dig som tar initiativ till verksamhet utifrån de behov du lägger märke till. Du kan lyssna på och ta tillvara dina medarbetares initiativ och idéer. Du kan arbeta självständigt men också i team med personal med olika yrkeskompetenser.
Att kunna sätta gränser är en viktig egenskap, och balansen mellan behov och resurser är en ständig uppgift vi hjälps åt att klara av tillsammans.

Ditt tjänsteställe kommer att vara i Lockne, som ligger ca 2 mil utanför Östersund, och du kommer ingå i arbetslaget i Brunflo, Lockne, Marieby och Näs.
Komministrarna har vissa ansvarsområden, men gudstjänster och förättningar fördelar de mellan sig och därför ingår arbete i pastoratets samtliga kyrkor.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och vill kunna ta vara på dina personliga gåvor och din personliga längtan.

Vi har en väl utvecklad digital administration, så du ska vara bekväm med att hantera digital tidrapportering, fakturaattestering, bokning mm.

Du har körkort och tillgång till egen bil.

Rekrytering kan komma att ske löpande så sök direkt!
Tjänsten är vakant så tillträde sker efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, cv och referenser till
Kyrkoherde Christin Nygren Sundvisson, via e-post (se nedan)
eller via brev: Christin Nygren Sundvisson, Kyrkvägen 31, 834 98 Brunflo
Märk mailet/kuvertet med ”Ansökan präst”

OBS! Du behöver inte skicka med intyg, betyg eller utdrag ur belastningsregistret med ansökan i nuläget. Vi efterfrågar det när det blir aktuellt.

Mer information ger vi gärna om du ringer eller mailar oss. Kontakta då:

Christin Nygren-Sundvisson

Brunflo, Lockne, Marieby och Näs pastorat

Kansli, Präst, Kyrkoherde

Mer om Christin Nygren-Sundvisson

Kyrkoherde. Tjänsterum i kansliet.

Brunflo pastorat

Vårt pastorat är de fyra församlingarna Brunflo, Lockne, Marieby och Näs med tillsammans ca 15 000 boende och 10 000 medlemmar. Det är nära till Östersund där det mesta finns av det man behöver av service. Närheten till Storsjön, Locknesjön och Näkten, skogar och fjäll ger många goda möjligheter till återhämtning, rekreation och upplevelser. Kommunikationer med tåg, buss och flyg är goda.

Alla medarbetare är anställda av pastoratet och tjänstgör vid behov i hela pastoratet. Arbetsmiljön är bra och vi arbetar systematiskt för att göra den allt bättre. Det finns en härlig skara ideella medarbetare.  Vi har en väl utvecklad IT-strategi och bra ekonomi. Styrning och ledning i vårt pastorat bygger på tillit och förtroende. Vi söker medvetet skapa en kultur där bl.a. rak återkoppling är en grundsten. Vi delar gärna åsikter med varandra och skapar tillsammans en miljö där det är högt i tak för idéer och nytänkande.

Våra förtroendevalda är målmedvetna och engagerade. Kyrkorådet vill att varje människa som vi möter ska känna sig välkommen, sedd och viktig. De vill de kommande åren bl.a. fokusera på de diakonala behoven i olika åldrar samt kommunikation som mission.

Mer tid att leva!

Hur är det att bo i Östersund med omnejd?
I Östersund kommer du att upptäcka att allt är nära till hands. Det gör att du kan få mer tid över. Till egna intressen, familj och vänner. Du kan cykla eller gå, på några minuter är du på skolan, förskolan – eller ute i naturen.

Läs mer på Östersunds kommuns hemsida: https://ostersund.se/bygga-bo-och-miljo/flytta-till-ostersund.html

eller kom och hälsa på!