Toppendag för Drop in-vigslar

Yranlördagens Drop in-vigsel lockade 6 par till altaret i Marieby kyrkoruin.

Väl förberedda och med ett leende på läpparna mötte personalen de giftassugna som kommit till Marieby kyrkoruin, inte långt från Mariakällan och Marieby hembygdsgård. Första lördagen i augusti, i år tillika Yranlördagen med många hemvändare och turister i Storsjöns närhet.

I den gamla kyrkoruinen så var ett tält uppspänt som skydd mot stark sol och eventuella regnskurar. Bild: Hans-Åke Grinde

Denna strålande dag väntade prästerna Tom Liveskär och Thorsten Stjärnered på paren som skulle hitta hit. Kantorerna Anna Tirén och Mirella Sarp spelade de psalmer och musikstycken vigselparen valt ur ett ganska omfattande urval. Där skulle brudparen också välja en solosång som framfördes av Sofia och Erika Forslund.

Ulf Petersson höll ordning på papperen och kontrollerade att hindersprövning var genomförd och att legitimationer stämde innan vigseln. Vaktmästare Elin ringde i kyrkklockan inför varje vigsel, ett ljud som denna lördag kunde höras 6 gånger. Lika vackert varje gång.

All oro för regnskurar kom på skam och solen värmde brudparen och deras följe som, efter vigselakten, kunde sätta sig ner i solen och njuta av saft, kaffe och tårta som församlingen bjöd på under den vajande flaggan på gården utanför Marieby hembygdsgård.

Bild: Hans-Åke Grinde