Parcykeln på plats i Brunflo

I vinter har frivilliga krafter i Brunflo samlat pengar för att finansiera inköp av en så kallad parcykel att användas på äldreboendena i Brunflo. - Nu finns den på plats!

Med lotterier, insamlingar och till och med en modevisning med inträde har stora pengar samlats in i Brunflo under den gångna vintern. Nu, lagomt till det fina vädrets ankomst, så levererades parcykeln till Ängegården.

Tidigare år har personalen på kommunens äldreboenden i Brunflo fått tillgång till kommunens parcykel under begränsad tid och önskat sig en egen då de som fått prova den uttryckt en stark önskan om det. Den som nu finns på Ängegården delas mellan Ängegården och Löjtnantsgården.

Dagens första lyckliga var Anna Marie Norberg, från Brunflo. Hon har parcyklat tidigare men det här är premiärturen i den nya, eldrivna parcykeln. Efter en genomgång och inställning av såväl säte, styre och pedaler blev Anna-Marie fastspänd med bälte och fick en grön hjälm på huvudet.

Marina Tingwall, till vänster, är personal på Ängegården och styr parcykeln upp mot kyrkan i Brunflo enligt önskemål från Anna-Marie Norberg till höger som åker med.

Marina Tingwall, som jobbar på Ängegården, har stor vana från parcykling visar med van hand på alla reglage och finesser med cykeln. Beroende på uppförs- eller nedförsbacke kan elhjälpen justeras men man måste alltid trampa för att komma framåt. Den medåkande kan själv välja att hjälpa till att trampa eller bara låta frihjulet spinna och vila fötterna och benen. Baktill finns ett lastkorg med plats för extra kläder, fikakorg och annat som kan vara bra att ha.

Utflykterna brukar pågå runt en timme beroende på mål och humör. Populära mål är Åkre, Brunflo kyrka, ner till Brunfloviken eller bara ut på landet.