Lyckat evenemang i år igen

Årets Drop In-vigsel i Marieby kyrkoruin lockade nio par.

Under Storsjöyrans lördag, i gnistrande sol och härlig värme bjöd vi traditionsenligt in till Drop In-vigsel i Marieby kyrkoruin. Det är fjärde året i rad som vi gör detta i samarbete med Yran.

Monica Marcusson och Gary Olsson var ett av de nio par som valde att komma till Drop In-vigseln i Marieby kyrkoruin. Bild: Hans-Åke Grinde

I år lockade evenemanget 9 par som, förbereda med hindersprövningsdokument från skattemyndigheterna, förväntansfulla och kanske lite nervösa också kom till de vackra ängarna i Marieby. Där väntade prästerna Leif Jarlbjörn och Jesper Watanen på vigselparen. De turades om att samtala med och sedan viga de par som kommit.

Efter vigseln fick alla kaffe och tårta, även eventuella bröllopsgäster.

För musiken svarade Lena Severin, Mikaela Pålsson samt Paulina och Erik Fröling.

Ett lokalt företag lånade oss en husbil som fungerade som expedition. Sven Olofsson ringde i kyrkklockan för varje vigsel. Bild: Hans-Åke Grinde

Vaktmästare och ansvarig för klockringning vid varje vigsel var Sven Olofsson, till vardags vaktmästare i Näs.

Sigrid Linde, Marieby, var kyrkvärd hela dagen.