Musik i Sommarkväll Juni

Sommarens musikkvällar och musikgudstjänster är öppna för alla och gratis. Välkommen!

Detta gäller för sommarens alla musikkvällar och musikgudstjänster!

Öppna för alla och fritt inträde. Begränsning i antal besökare enligt Folkhälsomyndigheten gäller dock fortfarande för oss som för andra. Personal bevakar detta. Sitt utspritt i lokalen. Minst ”En ängel” mellan besökarna.

Ändringar i programmet kan komma fort, men vi uppdaterar ständigt informationen i våra mediakanaler. Vi ber om överseenden med eventuella glapp i informationen.

Duo Artemis. Stephanie Wendt, tramporgel & Kataina Bergner Åhlén, cello.

LÅTAR, DANSER OCH DRÖMMAR

Lördag 6 juni 18:00 BRUNFLO KYRKA

Duo Artemis; Katarina Åhlén cello och Stephanie Wendt orgel och piano, spelar musik de känner något extra för och älskar att framföra, och gärna verk som inte hörs i gemene konsertsammanhang i Sverige.
På repertoaren står visserligen flera av de mest älskade sonaterna och styckena för piano och cello, men de letar gärna fram guldkornen som länge dolts bakom de ofta förväntade verken. Duon älskar dessutom att använda tramporglar som sällan används idag, och spelar då allt ifrån valser, visor och psalmer till Bach. Duo Artemis har endast spelat tillsammans i några år men hittade omedelbart hem i varandras tonspråk.

Konserten är en del i serien "Orgel första lördagen" svenska kyrkan i samarbete med Sensus, Estrad Norr och Jämtlands läns kyrkomusikerförening.

Andakt: Lena Severin.

NÄR SOLEN FÄRGAR JUNINATTEN...

Torsdag 11 juni 19:00 I Marieby kyrka

Sångare ur Mariebykören. Dirigent Pernilla Jontegård, Astrid Åslin piano, Per-Olov Olsson bas.

Andakt:  Erik-Oscar Oscarsson och Mirella Sarp.

PERSONALENS MUSIKKVÄLL

Lördag 13 juni 18:00 i Ängsmokyrkan

Kyrkans anställda bjuder på en blandad repertoar.

Andakt: Lisa Eriksson och Malin Kling Einarsson.

Katarina Hallberg Trio. Katarina Hallberg, Jens Comén och Adrian Jones.

NYA VÄGAR

Torsdag 18 juni 19:00 i Lockne kyrka

Efter Katarina Hallbergs mycket uppskattade tonsättningar av Karin Boyes dikter, kommer nu en fortsättning med egna sånger och låtar från Jämtland; Katarina Hallberg Trio. Tillsammans med de mångfacetterade musikerna Jens Comén och Adrian Jones skapar de musik som är både lyrisk, svängig och finstämd. Boyes dikter fortsätter ha en naturlig plats i repertoaren, men nu ligger fokus mer på Katarinas egna texter och kompositioner. KHT bjuder på en konsert med en liten men lyxig ensemble för en bred publik. Katarina är bördig från Rossbol.

MUSIKGUDSTJÄNST I MIDSOMMARTID

Midsommardagen 20 juni 18:00 i Näs kyrka

Mirella Sarp, orgel, Mariann Nilsson, fiol, Louise och Desirée Olsson medverkar.
Andakt: Erik-Oscar Oscarsson och Mirella Sarp.

I ruinen hålls sommartid konserter, gudstjänster, vigslar och dop. Bild: Hans-Åke Grinde

MUSIKGUDSTJÄNST MED PERNILLA JONTEGÅRD

Söndag 21 juni 18:00 i Marieby kyrkoruin

Pernilla Jontegård sjunger, ackompanjerad av Mirella Sarp.

PSALM I JAZZTON

Torsdag 25 juni 19:00 i Heliga Ljusets kyrka

Sofie Norling - sång, piano, Daniel Svensson - gitarr. Inbjudande musik med mycket hjärta och närvaro. Vi spelar både psalmer, evergreens, älskade klassiker och egna kompositioner.
Om oss: Sofie Norling är uppvuxen i Kungsgården utanför Söderhamn och har sjungit och uttryckt sig genom musik så länge hon kan minnas. Sedan 2009 är Sofie aktiv som frilansande sångerska, kompositör och textförfattare i banden Nuaia , Davids Angels och som soloartist i Japan. Hon har släppt 7 album och turnerat i Europa och på flera internationella Jazzfestivaler i bl.a USA, Kanada och Tyskland.
Daniel Svensson Är gitarrist och växte upp i Borgstena utanför Borås. Musiken förde honom till Stockholm där han studerade på kungliga musikhögskolan och numera jobbar som frilansande musiker och pedagog. Han har spelat med bl. a Georg Riedel, Bengt Hallberg och Jan Allan. Daniel Har sin hemvist i jazzen, men i gitarrspelet finns influenser från såväl klassisk gitarr som akustisk pop och country.
Andakt:  Lisa Eriksson.

- JONSSON OCH JOHNSON

Lördag 27 juni 18:00 i Brunflo kyrka

Roger Jonsson, violin och Lena Johnson, piano, bjuder på favoritmusik i sommarkvällen.

Andakt: Anna Tirén.

samarbetspartner i Kultur

Bild: sensus

Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet. Ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor. sensus.se