Öppna mötesplatser för vuxna

Gemenskap är viktigt för människor och därför har pastoratet många mötesplatser för vuxna och daglediga, med olika innehåll. Ansvariga är oftast diakonerna.

BRUNFLO

Sopplunch

Torsdagar udda veckor i Equmenia-/Missionskyrkan, Bäckvägen 4, nedanför järnvägsövergången, Brunflo.

Vi inbjuder till sopplunch med soppa och hembakt bröd. Det är Maria Noreborg, Thomas Marcusson m.fl. som kokar och bakar.
Säsongsstart 12 september

Torsdagar udda veckor 11:45 Andakt, 12:00 Sopplunch.

Maj Gruen Danielsson 063-140 322.     Välkomna.

Torsdagsträffen
Gemenskap, fika, andakt. Vill du handarbeta så ta med det.
Torsdagar 10:00 på Brunnen.

Andakter på Ängegården och Löjtnantsgården
Ängegården varannan onsdag
Löjtnantsgården 1 ggn/mån.
Ansvarig är diakon Maj Gruen-Danielsson

Verksamheter på Brunnen finns på en egen sida. Denna hittar du här!

TORVALLA

HELIGA LJUSETS KYRKA & ÄNGSMOKYRKAN

Soppluncher torsdagar 11:45
I Heliga Ljusets kyrka serveras goda soppor med bröd, kaffe och frukt. Vi som sitter till bords kommer till exempel från olika företag och institutioner i Torvalla, daglediga och pensionärer. Vårens soppluncher startar 17 januari.
Pris: 50 kronor
Välkommen till bords!
Torsdagar. Den som vill börjar med andakt 11:30 och soppan serveras från 11:45. Välkommen!

Fyra kvinnor plockar åt sig mat och bröd från serveringsbord.
Soppluncherna i Torvalla bjuder på god mat och trevlig gemenskap! Bild: Gustav Grinde

Andakter på Äldreboenden i Torvalla
Varje torsdag har vi andakt på någon av de äldreboenden som finns i Torvalla. Det är Barkvägen, Slåttergården, Fältvägen samt de två som är grannar med varandra dvs Skogsbruksvägen 131 och 133. Det blir cirka 1/mån på varje boende. Ett schema finns anslaget på respektive ställe.

Café Källan
Den här verksamheten finns i Torvalla för dig som är dagledig och vill komma hemifrån en stund. Vi fikar, pratar och har en trevlig stund tillsammans.
Du behöver inte anmäla dig utan det är bara att komma.
Smörgås, te eller kaffe 20 kr.
Onsdagar i Heliga Ljusets kyrka 14:00 -15:15
Kontaktperson är diakon Ingegärd Olsson 063-140 352

Bönegrupp
Vi träffas tisdagar 10:00 och ber tillsammans i Heliga Ljusets kyrka. Gruppen är öppen och någon anmälan behövs inte. Kom när du kan. Ledare är Karin Andersson 073-080 21 39.

Enastående föräldrar med barn

Läs mer här om denna verksamhet!

LOCKNE, MARIEBY & NÄS

Andakt, Sopplunch, Mitt på dagenträff i Lockne och Marieby
Tisdagar är det andakt, sopplunch och Mitt på dagen-träff i Lockne eller Marieby. Vi äter mat som Helga Johansson har lagat och fortsätter gemenskapen i en mitt-på-dagen-träff där vi har ett varierat program.

Jämna veckor i Lockne, Sockenstugan 11:30-ca 14:00.
Udda veckor i Marieby, Mariagården 11:30-ca 14:00
Kontaktperson är Sara Holmlund, diakoniassistent, 063-140 332

sopplunch med män som tar för sig soppa
I Lockne och Marieby serveras soppa med underhållning varannan vecka! Bild: Hans-Åke Grinde

Vardagsgudstjänst med lunch och program
En torsdag i månaden firar vi en kortare gudstjänst innan vi äter mat tillsammans som vi lagar. Därefter ett program av varierad karaktär. Lunchen kostar XX kr.

En gång i månaden i  samband med vardagsgudstjänst. Anm. till Helga Johansson  070-597 84 19
Församlingshemmet i Näs 11:30-13:00
Kontaktperson är Camilla Gradén, präst, 063-140 371

Näs kyrkliga syförening
Quiltsektionen
Sysslar med lapptäcksteknik och syr mestadels på egen medtagen symaskin en lördag eller söndag i månaden. Stora lapptäcken eller små grytlappar, dukar, väskor -allt efter eget önskemål och idéer. Kontaktperson är Sylvi Nilsson 063-602 83

Sticksektionen
Träffas tisdagar i församlingshemmet i Näs 19:00. Stickning eller broderi tar du med själv.