en gäng glada vuxna som äter soppa och samtalar kring ett bord.
Foto: Hans-Åke Grinde

Öppna mötesplatser för vuxna

Gemenskap är viktigt för människor och därför har pastoratet många mötesplatser för vuxna och daglediga, med olika innehåll. Ansvariga är oftast diakonerna.

BRUNFLO

Sopplunch pausad för tillfället!

Torsdagar jämna veckor i Equmenia-/Missionskyrkan, Bäckvägen 4, nedanför järnvägsövergången, Brunflo.

Maj Gruen Danielsson 063-140 322.

Andakter på Ängegården och Löjtnantsgården är också pausade
Ängegården varannan onsdag
Löjtnantsgården 1 ggn/mån.
Ansvarig är diakon Maj Gruen-Danielsson

Verksamheter på Brunnen finns på en egen sida. Denna hittar du här!

TORVALLA

HELIGA LJUSETS KYRKA & ÄNGSMOKYRKAN

Sopplunchen/Lunchmackan är pausad tills vidare.

Typbild på lunchmackan. Utseende, fyllning och storlek kan variera.

Lunchandakten är inställd från och med v.48

Soppluncher torsdagar 11:45 är uppstår i ny skepnad!

Lunchmackan är här!

Elisabet kommer från och med oktober att servera en rekordelig lunchmacka i Heliga Ljusets kyrka. Kaffe/te ingår. Fyllning kan komma att variera efter varutillgång och efterfrågan. Du kan välja att äta på plats eller ta med.

Torsdagar 11:30 - Pris: 50 kronor - Start 1 oktober.

Den som vill börjar med andakt 11:30 och lunchmackan serveras från 11:45 fram till 12:30.

Andakter på Äldreboenden i Torvalla - Är pausad för tillfället!
Varje torsdag har vi andakt på någon av de äldreboenden som finns i Torvalla. Det är Barkvägen, Slåttergården, Fältvägen samt de två som är grannar med varandra dvs Skogsbruksvägen 131 och 133. Det blir cirka 1/mån på varje boende. Ett schema finns anslaget på respektive ställe.

Café Källan

Foto: PMB Media & Design

Café Källan är pausad tills vidare.

Den här verksamheten finns i Torvalla för dig som är dagledig och vill komma hemifrån en stund. Vi fikar, pratar och har en trevlig stund tillsammans.
Du behöver inte anmäla dig utan det är bara att komma.
Smörgås, te eller kaffe 20 kr.
Onsdagar i Heliga Ljusets kyrka 14:00 -15:00
Kontaktperson är diakon Ingegärd Olsson 063-140 352

LOCKNE, MARIEBY & NÄS

Andakt, Sopplunch, Mitt på dagenträff i Lockne och Marieby är pausat!
Tisdagar är det andakt, sopplunch och Mitt på dagen-träff i Lockne eller Marieby. Vi äter mat som Helga Johansson har lagat och fortsätter gemenskapen i en mitt-på-dagen-träff där vi har ett varierat program.

Jämna veckor i Lockne, Sockenstugan 11:30-ca 14:00.
Udda veckor i Marieby, Mariagården 12:00-ca 14:00
Kontaktperson är Praba Singham, diakoniassistent, 063-140 332

sopplunch med män som tar för sig soppa
I Lockne och Marieby serveras soppa med underhållning varannan vecka! Foto: Hans-Åke Grinde

Vardagsgudstjänst med lunch och program
En torsdag i månaden firar vi en kortare gudstjänst innan vi äter mat tillsammans som vi lagar. Därefter ett program av varierad karaktär.

En gång i månaden i  samband med vardagsgudstjänst.
Församlingshemmet i Näs 11:30-13:00

Näs kyrkliga syförening
Quiltsektionen
Sysslar med lapptäcksteknik och syr mestadels på egen medtagen symaskin en lördag eller söndag i månaden. Stora lapptäcken eller små grytlappar, dukar, väskor -allt efter eget önskemål och idéer. Kontaktperson är Sylvi Nilsson 063-602 83

Sticksektionen
Träffas tisdagar i församlingshemmet i Näs 19:00. Stickning eller broderi tar du med själv.

------Nyheter om och med diakoni------