Öppna mötesplatser för vuxna

Gemenskap är viktigt för människor och därför har pastoratet många mötesplatser för vuxna och daglediga, med olika innehåll. Ansvariga är oftast diakonerna.

BRUNFLO

Sopplunch pausad för tillfället!

Torsdagar jämna veckor i Equmenia-/Missionskyrkan, Bäckvägen 4, nedanför järnvägsövergången, Brunflo.

Vi inbjuder till sopplunch med soppa och hembakt bröd. Det är Thomas, Maria, Inger och Maggan som kokar och bakar.

Nästa lunch 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4, 14/5 och 28/5.

Torsdagar udda veckor
11:45 Andakt, 12:00 Sopplunch.

Maj Gruen Danielsson 063-140 322.     Välkomna.

Torsdagsträffen
Gemenskap, fika, andakt. Vill du handarbeta så ta med det.
Torsdagar 10:00 på Brunnen.

Andakter på Ängegården och Löjtnantsgården
Ängegården varannan onsdag
Löjtnantsgården 1 ggn/mån.
Ansvarig är diakon Maj Gruen-Danielsson

Verksamheter på Brunnen finns på en egen sida. Denna hittar du här!

TORVALLA

HELIGA LJUSETS KYRKA & ÄNGSMOKYRKAN

Soppluncher torsdagar 11:45 är pausad!
I Heliga Ljusets kyrka serveras goda soppor med bröd, kaffe och frukt. Vi som sitter till bords kommer till exempel från olika företag och institutioner i Torvalla, daglediga och pensionärer. Vi hoppas att höstens soppluncher startar kan komma igång i oktober.
Pris: 50 kronor
Välkommen till bords!
Torsdagar. Den som vill börjar med andakt 11:30 och soppan serveras från 11:45. Välkommen!

Andakter på Äldreboenden i Torvalla - Är pausad för tillfället!
Varje torsdag har vi andakt på någon av de äldreboenden som finns i Torvalla. Det är Barkvägen, Slåttergården, Fältvägen samt de två som är grannar med varandra dvs Skogsbruksvägen 131 och 133. Det blir cirka 1/mån på varje boende. Ett schema finns anslaget på respektive ställe.

Café Källan - Pausad! Återstart 7 oktober!
Den här verksamheten finns i Torvalla för dig som är dagledig och vill komma hemifrån en stund. Vi fikar, pratar och har en trevlig stund tillsammans.
Du behöver inte anmäla dig utan det är bara att komma.
Smörgås, te eller kaffe 20 kr.
Onsdagar i Heliga Ljusets kyrka 14:00 -15:00
Kontaktperson är diakon Ingegärd Olsson 063-140 352

LOCKNE, MARIEBY & NÄS

Andakt, Sopplunch, Mitt på dagenträff i Lockne och Marieby
Tisdagar är det andakt, sopplunch och Mitt på dagen-träff i Lockne eller Marieby. Vi äter mat som Helga Johansson har lagat och fortsätter gemenskapen i en mitt-på-dagen-träff där vi har ett varierat program.

Jämna veckor i Lockne, Sockenstugan 11:30-ca 14:00.
Udda veckor i Marieby, Mariagården 12:00-ca 14:00
Kontaktperson är Praba Singham, diakoniassistent, 063-140 332

sopplunch med män som tar för sig soppa
I Lockne och Marieby serveras soppa med underhållning varannan vecka! Bild: Hans-Åke Grinde

Vardagsgudstjänst med lunch och program
En torsdag i månaden firar vi en kortare gudstjänst innan vi äter mat tillsammans som vi lagar. Därefter ett program av varierad karaktär.

En gång i månaden i  samband med vardagsgudstjänst.
Församlingshemmet i Näs 11:30-13:00

Näs kyrkliga syförening
Quiltsektionen
Sysslar med lapptäcksteknik och syr mestadels på egen medtagen symaskin en lördag eller söndag i månaden. Stora lapptäcken eller små grytlappar, dukar, väskor -allt efter eget önskemål och idéer. Kontaktperson är Sylvi Nilsson 063-602 83

Sticksektionen
Träffas tisdagar i församlingshemmet i Näs 19:00. Stickning eller broderi tar du med själv.