Lockne bårtäcke

Pastoratets nyaste bårtäcke.

I Lockne kyrka finns numera ett efterlängtat bårtäcke. Det har en guldbård runt hela täcket och en lös dekorationsduk som täcker kistans lock och faller ned över kortsidorna. Duken har två olika dekorationer som båda passar lika bra.

Anita Jonsson, tidigare präst i Lockne och boende i Gottand, har tillverkat bårtäcket.

Bild: Hans-Åke Grinde
Detalj. Det presbyterianska korset - evigt varar Guds nåd. Bild: Hans-Åke Grinde

Det presbyterianska korset används ibland som symbol för presbyterianska kyrkor. Det är en variant av det irländska ringkorset. Cirkeln på korset är en evighetssymbol som påminner oss om Guds stora kärlek som aldrig tar slut. Att cirkeln finns på korset innebär att Jesu Kristi död på korset var en händelse som inte enbart hade en betydelse vid det tillfället utan i all evighet. Jesus fortsätter att erbjuda hopp och frälsning till mänskligheten. Samtidigt är det en gloria som vill visa på Jesu helighet.