Heliga Ljusets kyrka

I Torvalla centrum, precis vid torget ligger kyrkan med välkomnande portar direkt i markplanet. Bara att kliva in.

Vid torget i Torvalla Centrum ligger en tegelröd kyrka som invigdes 1988. Kyrktornet med sitt blanka tak reser sig mot himlen och längst upp sitter en vakande fjällripa på sin skida. Invändigt är kyrkan rikt konstnärligt utsmyckad, inte minst genom vackra konstfönster.

År 2001 fick kyrkan en utmärkelse som Östersunds Mest Omtyckta Nutida Hus.

Kyrkan har genom åren blivit omtyckt av många. Kyrkans arbete präglas av delaktighet där många Torvallabor är med och ger av sig själva. I kyrkan finns såväl aktiv verksamhet bland barn och äldre som stilla gudstjänster och själavårdande samtal. Grunden för kyrkans liv är tron på vår Herre Jesus Kristus, Guds Son.
Heliga Ljusets kyrka är en Samarbetskyrka mellan Svenska Kyrkan och EFS (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen).

Kyrkan tillhör Brunflo församling.
Du kan komma in och sitta ner en stund i kyrkan eller se dig om i lokalerna. Vi säljer fina U-landsprodukter, kristen litteratur, musik och trycksaker. Välkommen in!

Hitta hit!
Du kommer hit från väg E14, avfart Torvalla, kör till centrum.
Buss 4,6 och 14 från Östersunds centrum stannar precis vid kyrkan.