Bårtäcke

Ett värdigt sätt att dekorera kistan vid begravning.

Att ha bårtäcke som kistdekoration vid begravningen är en gammal sed som återupptagits på nytt. Bruket av bårtäcke ses av allt fler människor som ett alternativ till kistutsmyckning med blommor.

Våra bårtäcken är konstverk som färgsatts och dekorerats utifrån den kyrka de finns i. Heliga Ljusets kyrka och Ängsmokyrkan delar på samma bårtäcke. Det passar lika bra i båda kyrkorna.

Vid begravning i våra kyrkor går det bra att låna våra vackra bårtäcken och det är ingen kostnad för det. Meddela oss om era önskemål direkt eller via begravningsbyrån i god tid innan begravningen.

Om bårtäcken:

Bårtäcke är ett vävt eller broderat tygstycken som läggs över en likkista. De kan användas under själva begravningen men också för att pryda öppet placerade sarkofager.

Det förekom att bårtäcken var en familjeklenod som användes i generationer men vanligast var att låna dem från kyrkan. De äldre bårtäckena var ofta försedda med broderade texter, initialer och årtal.

I modern tid används de företrädesvis som ett större tygstycke som kan hyras eller lånas för att ersätta kistdekorationer med blommor och har därmed en form som täcker hela kistan.

Källa: Wikipedia