Kropp & själ

Välkommen att ta del av aktiviteter som stärker dig till kropp och själ!

Bibelgrupp

I bibelgruppen möts vi för att tillsammans studera Guds ord. Här vågar vi provtänka, har högt i tak och försöker närma oss bibeltexten utifrån våra egna erfarenheter och tankar. Vi får fundera över hur Gud talar till oss idag, genom sitt ord.

Träffarna inleds med fika och avslutas med att vi ber tillsammans.
Inga förkunskaper behövs. Vi vill gärna veta hur många vi blir, så meddela om du vill komma.

Om smittspridningen fortsätter vara hög så blir träffarna digitala med videomöte på Zoom.

Onsdagar - ojämna veckor
Kl 14-15.30
Start 20/1​
Anmälan och kontakt: Alexandra Skeppström Sundman

Bönegrupp

I Bönegruppen lär vi oss mer om bön och om varför, hur, och om vad vi kan be. Samtalen utgår från en film vi ser tillsammans och sedan samtalar om. Vi får även möjlighet att be tillsammans.

Bönegruppen sker digitalt med videomöte. Vi använder oss av Zoom.

Onsdagar - jämna veckor​
Kl 14-15.30
Start 13/1
Anmälan och kontakt: Alexandra Skeppström Sundman

Livsberättargrupp

Behovet av att få berätta om sitt liv och bli lyssnad till är djupt mänskligt och blir viktigare ju äldre vi blir. Vi vill försonas med och kanske uttrycka vår tacksamhet över det som varit och ta vara på det liv vi har.

Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang att dela minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor. Varje träff har ett tema som vi pratar och diskuterar utifrån.

Hur var det när du var liten och växte upp? Vad vill du berätta om din ungdomstid och ditt vuxenliv? Stunder av besvikelser och stunder av lycka. Hopplöshet och hopp. Vad kan du göra här och nu för att ha ett så bra liv som möjligt?

Det är kostnadsfritt att delta i gruppen och vi bjuder på eftermiddagskaffe.

Träffarna leds av Agneta Bang och Astrid Pettersson, volontärer i Boo församling. Vi arbetar utifrån Stadsmissionens koncept.

Måndagar
Kl 14-16.
1/2, 8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 12/4.

Kontakt och information: Karin Gustafsson

Må bra-gruppen

En promenadgrupp för dig som uppskattar rörelse, frisk luft och trevliga samtal.

Vi promenerar omkring en timme och delar upp oss i två grupper med olika promenadtempo. Tillsammans får vi möta årstidernas växlingar och njuta av våra vackra omgivningar. Träffen avslutas med kaffe och samtal. Vi promenerar oavsett väderlek. Ingen föranmälan. Deltagandet är kostnadsfritt.

Måndagar. OBS! Pausad för tillfället!
Kl 10-11.45
Samling utanför Kyrkans hus, Orminge C.

Kontakt och information: Karin Gustafsson

Qi gong

Qi Gong enligt Biyunmetoden, för alla, ung som gammal! Qi Gong är en flera tusen år gammal hälsofrämjande metod som stärker kroppen, motverkar stress och spänningar och balanserar kropp och själ. Ingen anmälan behövs.

Tisdagar. Obs! Pausad för tillfället.
Kl 10.45
Mariasalen, Kyrkans hus, Orminge C.
Kontakt och information: Eva Broo

Pilgrimsvandringar

Att vandra som en pilgrim handlar om att göra en inre vandring i den yttre vandringens form. I församlingen gör vi kortare vandringar i vår närhet, ofta i samband med gudstjänst i Boo kyrka eller i Boo kapell. Varje år gör vi en vandring mellan Boo Kapell och kyrkan på Kristi himmelsfärdsdagen.

Vårterminens vandringar: 20/1, 10/3, 5/4.

Kontakt: Karin Gustafsson

Alpha

Vad är ALPHA?
Livet är värt att utforska! Alphakursen är en plats där människor kan dela tankar och utforska meningen med livet. Alphakursen är öppen för dig som vill upptäcka vad kristendomen handlar om. Alphakursen är öppen för alla och du som är ovan kyrkobesökare är särskilt välkommen!

Så går det till
Alphakursen omfattar tio tillfällen och en helg på ZOOM. Träffarna sker online och startar med gemensam fika. Därefter hålls ett föredrag om kvällens tema.

Vi ses online kl. 19-20.20 på onsdagar.

Kostar det något?
Nej, kursen är helt kostnadsfri!

När
Onsdag 10 mars kl 19.00 hålls en introduktionskväll via Zoom.

För mer information, kontakta Alexandra Skeppström Sundman.
Tel: 08-747 66 34. alexandra.skeppstrom.sundman@svenskakyrkan.se

Kontakt och anmälan: Alexandra Skeppström Sundman

Retreat

Retreat betyder ursprungligen att dra sig tillbaka. Våra endagsretreater är en möjlighet att för en dag stanna upp, få vara och vila från en vardag som för många är full av måsten och ett högt livstempo. Retreatens tystnad och stillhet skapar plats för eftertanke. Att lyssna in oss själva och Gud och kanske komma underfund med vad vi djupast längtar efter just nu. Och låta det bära oss när vi återgår till den vardag som är vår.

Under dagen ges möjlighet till enskilt samtal med präst eller diakon och en dagsrytm med bibelmeditation, gemensam bön, gudstjänst samt frukost och lunch. Ett bord med enkelt skapande kommer att finnas. Ta gärna med dig bekväma kläder och kanske inneskor.

Du behöver inte ha varit på retreat innan för att delta denna dag och du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Se nästa retreatdag i vår kalender.

Kontakt: Pia Guillard och Alexandra Skeppström Sundman

Maria Wrigdahl