Kropp & själ

Välkommen att ta del av aktiviteter som stärker dig till kropp och själ!

Bibelgruppen

I bibelgruppen samlas vi för att läsa bibeln och för att lyssna hur Gud kan tala till oss genom bibelns berättelser. Vi strävar efter att låta bibelordet komma nära och beröra våra liv.

Träffarna inleds med fika. Därefter ges en introduktion till kvällens bibeltext. Vi följer kyrkoåret och kommande söndags bibeltexter. Vi avslutar med att be ur Tidegärden tillsammans. Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte anmäla dig, utan dyker upp vid de tillfällen som du vill och kan.

Onsdagar, ojämna veckor. Grupp1: kl 15.30-17.30. Grupp 2: kl 18.30-20.45. Kyrkans hus, Orminge C.
Info: Linda Joelsson.

Livsberättargrupp

Samtalsgrupp för dig som är ålderspensionär och vill tala om ditt liv. Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang att dela minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor. Varje träff har ett tema som vi pratar och diskuterar utifrån.

Hur var det när du var liten och växte upp? Vad vill du berätta om din ungdomstid och ditt vuxenliv? Stunder av besvikelser och stunder av lycka. Hopplöshet och hopp. Vad kan du göra här och nu för att ha ett så bra liv som möjligt?

Det är kostnadsfritt att delta i gruppen och vi bjuder på eftermiddagskaffe.
Träffarna leds av Agneta Bang och Astrid Pettersson, volontärer i Boo församling. Vi arbetar utifrån Stadsmissionens koncept.

Måndagar kl 14-16 från 20 jan - 23 mars i Kyrkans hus, Orminge C
Antal: 6-8 deltagare

Info: Karin Gustafsson

Må bra-gruppen

Börja veckan med en skön promenad! Varje måndag går vi tillsammans i närområdet, både i bostadsområden och i skogen.

Rörelsen, den friska luften och de goda samtalen ger oss energi inför veckan som kommer. Vi promenerar omkring en timme och delar upp oss i två grupper, en med lugnt tempo och en i snabbare takt. Tillsammans får vi möta årstidernas växlingar och njuta av våra vackra omgivningar. Träffen avslutas med kaffe och samtal. Vi promenerar oavsett väderlek. Ingen föranmälan behövs. Deltagandet är kostnadsfritt.

Måndagar kl 10-12, samling utanför Kyrkans hus, Orminge C.
Start 2 mars.

Info: Karin Gustafsson

Qi gong

Qi Gong enligt Biyunmetoden, för alla, ung som gammal! Qi Gong är en flera tusen år gammal hälsofrämjande metod som stärker kroppen, motverkar stress och spänningar och balanserar kropp och själ. Ingen anmälan behövs.

Tisdagar kl. 10.45 i Mariasalen, Kyrkans hus, Orminge C.

Pilgrimsvandringar

Att vandra som en pilgrim handlar om att göra en inre vandring i den yttre vandringens form. I församlingen gör vi kortare vandringar i vår närhet, ofta i samband med gudstjänst i Boo kyrka eller i Boo kapell. Varje år gör vi en vandring mellan Boo Kapell och kyrkan på Kristi himmelsfärdsdagen.

Alpha-kurs

Livet är värt att utforska! Alphakursen är en plats där människor kan koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet. Alphakursen är öppen för alla intresserade att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Alphakursen är främst avsedd för personer som inte är kyrkobesökare men är öppen för alla som vill delta.

Alphakursen varar under 10 veckor med en helg tillsammans i mitten. Varje träff inleds med en måltid, sedan ett föredrag med nya aspekter av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en stund av diskussion tillsammans i mindre grupper där det är fritt fram för alla att bidra med frågor och åsikter.

Kursen kostar inget, däremot betalar du självkostnadspris för maten.

Ny grupp startar 4 mars 2020.

Kontakt och anmälan: Maria Wrigdahl.
072-201 20 46.

Maria Wrigdahl