Kropp & själ

Välkommen att ta del av aktiviteter som stärker dig till kropp och själ!

Bibelgruppen

I bibelgruppen övar vi oss i att lyssna till hur Gud kan tala till oss genom Bibelns berättelser. Vad vill Gus oss som kristen gemenskap, i Boo församling, här, idag? Vi lyssnar till varandras erfarenheter och upptäcker bibelordet.

Här vågar vi provtänka, har högt i tak och försöker närma oss hur bibeltexten berört oss och våra liv.

Träffarna inleds med fika och avslutas med att vi ber ur Tidegärden tillsmmans.

Inga förkunskaper behövs. Du behöver inte anmäla dig, utan dyker upp vid de tillfällen som du vill och kan.

Kyrkans hus, Orminge C.
Onsdagar- ojämna veckor.
Grupp1: kl 15.30-17.30.
Grupp 2: kl 18.30-20.45.

Kontakt: Alexandra Skeppström Sundman

Livsberättargrupp

Behovet av att få berätta om sitt liv och bli lyssnad till är djupt mänskligt och blir viktigare ju äldre vi blir. Vi vill försonas med och kanske uttrycka vår tacksamhet över det som varit och ta vara på det liv vi har.

Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang att dela minnen tankar och känslor med fokus på livsfrågor. Varje träff har ett tema som vi pratar och diskuterar utifrån.

Hur var det när du var liten och växte upp? Vad vill du berätta om din ungdomstid och ditt vuxenliv? Stunder av besvikelser och stunder av lycka. Hopplöshet och hopp. Vad kan du göra här och nu för att ha ett så bra liv som möjligt?

Det är kostnadsfritt att delta i gruppen och vi bjuder på eftermiddagskaffe.

Träffarna leds av Agneta Bang och Astrid Pettersson, volontärer i Boo församling. Vi arbetar utifrån Stadsmissionens koncept.

Gruppen möts 10 ggr: 21/9 tom 23/11.
Begränsat antal deltagare.
Kyrkans hus, Orminge C

Kontakt och information: Karin Gustafsson

Må bra-gruppen

En promenadgrupp för dig som uppskattar rörelse, frisk luft och trevliga samtal.

Vi promenerar omkring en timme och delar upp oss i två grupper med olika promenadtempo. Tillsammans får vi möta årstidernas växlingar och njuta av våra vackra omgivningar. Träffen avslutas med kaffe och samtal. Vi promenerar oavsett väderlek. Ingen föranmälan. Deltagandet är kostnadsfritt.

Måndagar fram till 9/11.
Kl 10-12
Samling utanför Kyrkans hus, Orminge C.

Kontakt och information: Karin Gustafsson

Qi gong

Qi Gong enligt Biyunmetoden, för alla, ung som gammal! Qi Gong är en flera tusen år gammal hälsofrämjande metod som stärker kroppen, motverkar stress och spänningar och balanserar kropp och själ. Ingen anmälan behövs.

Tisdagar
Kl 10.45
Mariasalen, Kyrkans hus, Orminge C.
Kontakt och information: Eva Broo

Pilgrimsvandringar

Att vandra som en pilgrim handlar om att göra en inre vandring i den yttre vandringens form. I församlingen gör vi kortare vandringar i vår närhet, ofta i samband med gudstjänst i Boo kyrka eller i Boo kapell. Varje år gör vi en vandring mellan Boo Kapell och kyrkan på Kristi himmelsfärdsdagen.

Alpha- Zoom

Livet är värt att utforska! Alphakursen är en plats där människor kan koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet. Alphakursen är öppen för alla intresserade att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Alphakursen är öppen för alla och du som är ovan kyrkobesökare är särskilt välkommen! I höst kommer vi för första gången köra kursen digitalt via Zoom.

En helg under kursens gång ges möjlighet till försdjupning i några av kristendomens och Alhpakursens teman.

Alphakursen pågår under 10 veckor.
Onsdagar
Kl 18.30- 20.30
Kyrkans hus, Orminge C.

Kostnad: 300 kr (inkl mat)

Ny grupp startar 7/10, 2020.

Kontakt och anmälan: Alexandra Skeppström Sundman

Maria Wrigdahl