Bröllopspar vid drop in-vigsel i Överluleå kyrka.
Foto: Camilla Arvidsson

Lyckad premiär för drop in-vigsel i Överluleå kyrka

Nyhet Publicerad

Tre lyckliga par passade på att gifta sig när Överluleå kyrka bjöd in till drop in-vigsel för första gången.

Väntan på att det första vigselparet skulle komma till kyrkan kändes lång. Det var nästan så att personalen som förberett allting inför den efterlängtade premiären började att misströsta. Men så plötsligt klev inte bara ett par, utan två, in genom kyrkporten. Prästerna Ivar Sundström och Anna Grenholm fick därmed börja med att förrätta ett dubbelbröllop. De lyckliga bröllopsparen var två bröder som gifte sig med sina respektive livskamrater sedan många år.

Paren fick välja mellan redan utvalda musikstycken. Under bröllopet sjöng därför solisten Pernilla Selberg Östlund "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad till ackompanjemang av Julia Magnusson vid pianot. In- och utgångsmusiken, samt de två psalmerna, spelades av Kjell Lindström vid den stora orgeln i Överluleå kyrka. 

Efter vigseln skålade alla närvarande i bubbel, och sedan väntade ett välfyllt fikabord på bröllopsparen och deras gäster. 
- Dagen blev fantastisk och precis som vi hade tänkt oss, säger en av de lyckliga tu. 

- Det blir lite annorlunda när det är drop in, men vi gör inte avkall på det högtidliga, utan tanken är bara att öka tillgängligheten, berättar prästen Anna Grenholm.

En stund efter den första vigselakten kom sedan ytterligare ett välkommet bröllopspar, och totalt vigdes alltså tre par vid premiären av drop in-vigsel i Överluleå kyrka.